Azerbejdzan_balon

Azerbejdžan bira internom selekcijom

Azerbejdžanski nacionalni emiter, Idžtimai, objavio je danas da će ova kavkaska zemlja izabrati svog predstavnika internom selekcijom.

Televizija Idžtimai opredelila se za internu selekciju kao izbor svog predstavnika na Pesmi Evrovizije u Beču i užurbano radi na izboru predstavnika koji će biti poznat 15. marta

Azerbejdžanski izvođači (građani koji žive u Azerbejdžanu ili inostranstvu ili umetnici azerbejdžanskog porekla) koji žele da učestvuju u internoj selekciji trebalo bi da, pored zahteva za izbor predstavnika, obezbede nacionalnom emiteru i sledeće informacije: Osnovne podatke kao što su ime, prezime, datum rođenja, mesto stanovanja, kao i video i audio zapis ili Youtube link svoje interpretacije,  i da dostave do pet svojih fotografija.

Kompozitori koji žele da učestvuju u selekciji, treba da pošalju pesmu u audio formatu, tekst pesme kao i osnovne informacije o sebi. Dok izvođač mora biti azerbejdžanskog porekla, ograničenja za autore pesme ne postoje. Naime, svi zainteresovani kompozitori i tekstopisci širom Evrope i sveta mogu da prijave svoju kompoziciju azerbejdžanskoj nacionalnoj televiziji, Idžtimai.

Prijave su otvorene do 6. marta, a mogu se poslati na sledeću e-mail adresu: eurovision2015@itv.az

Azerbejdžan će nastupiti u drugoj polovini drugog polufinala Pesme Evrovizije, 21. maja.

Izvor