477296-top_foto1-7cdgp

Česi snimili spot

U jednom od studija Češke televizije, danas se snimao spot za pesmu Hope never dies (Nada nikada ne umire) koju će za Češku Republiku u Beču izvesti Marta Jandova i Vaclav Noid Barta, prenosi portal Novinky.cz.

Barta, koji je i kompozitor pesme je tom prilikom izjavio: Kada sam pisao pesmu Hope never dies, znao sa da će to biti duet sa Martom. Podsetimo, žiri je u Češkoj prvo izabrao izvođače, a potom pesmu, ali u trenutku odabira pesme, žiri nije znao ko su autori. Ispostavilo se tako da je izabrana pesma koju je upravo komponovao Barta, jedan od izvođača.

Barta i Arichtev

Barta i Arichtev

Reditelj video spota je Biser A. Arichtev, a radnja spota je ljubavna priča dvoje ljudi koji prolaze kroz komplikovani period, ali na kraju oni prolaze svoj put. Ja ne vidim ovaj video spot u kontekstu Evrosonga, jer moj cilj je da napravim lepu vizelizaciju priče kroz odlično pevanje Marte i Vaclava, kaže Arichtev.

Marta i Vaclav će na Pesmi Evrovizije u Beču nastupiti u drugom polufinalu 21. maja. Oba polufinala Češka televizija će prenositi na kalalu ČT Art, dok će finale biti emitovano na ČT 1.

U Beč idemo neopterećeni dosadašnjim rezultatima Češke Republike i verujem da ćemo uspeti. Lično želim da uđemo u finale, dodao je Barta.

Prema sadašnjim informacijama, prezentacija pesme i video spota planirana je za 10. mart.