martina_majerle

EMA 2015: Intervju sa Martinom Majerle

Ona je bila na evrovizijskoj sceni čak sedam puta, što je čini najprisutnijim izvođačem na ovom takmičenju. U Moskvi, 2009. godine, nastupila je sa gudačkim kvartetom Quartissimo i pesmom Love Symphony predstavljajući Sloveniju, a šest puta je bila prateći vokal, i to tri puta za Sloveniju, dva puta za Crnu Goru i jednom za Hrvatsku. Ona je Martina Majerle.

Zdravo Martina, za početak nam reci nešto o sebi, kako bi te evrovizijska publika još bolje upoznala.

Pre svega pozdrav svima. Rođena sam u Rijeci, a odrasla sam u Opatiji. Iako sam završila ekonomski fakultet, aktivno se bavim pevanjem već sedamnaest godina. Sve je počelo 1997, kada sam postala deo vokalne skupine Putokaz iz Rijeke koja izvodi etno, pop, elektronsku i filmsku muziku. Nastupala sam sam mnogim zvezdama sa ovih prostora, a posebno bih izdvojila nastupe u londonskom Royal Albert Hall-u 2010. sa Oliverom Dragojevićem, te u pariškoj Olimpiji 2007. sa Terezom Kesovijom i 2009. sa Zdravkom Čolićem. Objavila sam i dva singla na slovenačkom Čokolada in vanilija i Luna nad obalo.

Kada si odlučila da se prijaviš za EMU 2015?

Par dana pre samog kraja poziva kolega kompozitor Andrej Babić poslao mi je pesmu koja mi se na prvi mah jako svidela i kako mi EMA nije bila u planu ranije, zbog kvaliteta same pesme, pristala sam pokušati i prijavila se i evo baš je ona jedna od četiri izabrane.

Možeš li nam reći nešto o svojoj pesmi?

Pesma je ženska balada baš u stilu Andreja Babića, što će se sigurno svideti njegovim fanovima, a nadam se i šire. Zove se Alive i kao što vidite na engleskom je jeziku za promenu od njegovog dosadašnjeg stvaralaštva.

Koga od ostalih učesnika smatraš najvećom konkurencijom?

Ne želim nikoga izdvajati. Sačekala bih da vidim šta su pripremili. Svako od izabranih je stilom drugačiji od drugih. Biće napeto.

Koja je tvoja omiljena pesma koja je predstavljala Sloveniju na Evroviziji, a koja evrovizijska uopšte?

Prisluhni mi je moja stara slovenačka ljubav. Od evrovizijskih ih ima mnogo ali izdvojila bih: Euphoria, Hold me now, Nocturne, My number one, Željo moja i Rock me baby.

I za kraj neka tvoja poruka onima koji čitaju ovaj intervju.

Kao i uvek što svima želim, manje brige i više uživanja u životu. Ionako sve prebrzo prođe. And keep listening the good music!

Martina, hvala ti što si izdvojila vremena za ovaj intervju.

Hvala tebi i sve najbolje!