TimKores

EMA 2015: Intervju sa Timom Koresom

Do slovenačkog izbora za Evrosong „EMA 2015″ ostalo je svega 8 dana. Tim Kores Kori je šesti učesnik slovenačkog nacionalnog izbora sa kojim smo porazgovarali. Bio je ljubazan da nam odgovori na set naših šest pitanja, koja dobijaju svi ostali učesnici. Pročitajte njegove odgovore i kažite nam šta očekujete od njega i njegove pesme.

Za početak nam reci nešto o sebi kako bi te evrovizijska publika bolje upoznala.

Moje ime je Tim Kores i muzika je moj najbolji prijatelj. Još kao klinac sam počeo sa pevanjem pesama Majkla Džeksona, ali nakon nekoliko godina, metal je došao do mojih ušiju i nikad ga se više nisam odrekao. Metal jeste moje poreklo, štaviše, još uvek imam bend koji se zove Ja protiv sebe, ali kako sam želeo da povećam svoj muzički spektar, oprobao sam se u različitim žanrovima. Tako sam otišao sam na audiciju za X Faktor, gde sam na kraju došao do finala i osvojio treće mesto sa pop-rock bendom IN & OUT. Tokom godina sam prošao dosta toga. Prošao sam kroz mnogo studija, naučio dosta o show biznisu, ali i uz to stvarao sopstveni muzički stil.

Kada si odlučio da se prijaviš za EMU 2015?

Kada sam video poziv za EMU, imao sam jednu dobru pesmu koja je skoro nastala. Prosto je bila baš za EMU. Nedugo zatim sam sa producentom Dejanom Radičevičem snimio demo koji smo poslali RTV SLO i evo od 145 prijava, izabrana je baš naša pesma.

Možeš li nam reći nešto o svojoj pesmi?

Pesma je vrlo modrena. Ima elemente popa i rocka. Jako sam ponosan na svoju pesmu, i nadam se da će se dopasti svima. :)

Koga od ostalih učesnika smatraš najvećom konkurencijom?

Ah, sada bih rekao da su mi svih ostalih sedam učesnika konkurencija, a kako nisam čuo njihove pesme, tako da ne bih znao reći ko je najveća. :) Sam sebi sam trenutno najjača konkurencija. :)

Koja je tvoja omiljena pesma koja je predstavljala Sloveniju na Evroviziji, a koja evrovizijska uopšte?

Moja omiljena slovenačka je Nuša Derenda – Energy, a evrovizijska Lordi – Hard rock hallelujah.

I za kraj tvoja poruka našim čitaocima?

Volite se, ne budite uvek na Facebooku i Instangramu, bolje da odete na kafu :) Sve je moguće, ako ima volje. Budite zdravi i lep pozdrav iz Maribora!

Radio-televizija Slovenije obelodanila je redosled nastupa na EMI, a Tim će nastupiti drugi po redu.

  1. Alya & Neno Belan – Misunderstandings
  2. Tim Kores – Once too many times
  3. Jana Šušteršič – Glas srca
  4. I.C.E. – Vse mogoče
  5. Clemens – Mava to
  6. Maraaya – Here for you
  7. Rudi Bučar ft. Figoni – Šaltinka
  8. Martina Majerle – Alive