RudiBucar

EMA 2015: Rudi Bučar govori za OGAE Srbija

Danas smo vam otkrili nazive pesama koje će se takmičiti na slovenačkom nacionalnom izboru „EMA 2015″, kao i imena njihovih autora. Sada vam donosimo još jedan u nizu intervjua sa učesnicima ovog izbora. Pročitajte šta je odgovorio na naša pitanja Rudi Bučar koji će nastupiti sa pesmom „Šaltinka“.

Za početak nam reci nešto o sebi kako bi te evrovizijska publika bolje upoznala.

Zdravo, ja sam Rudi, dolazim iz Kopera, ali sam svoje detinjstvo proveo u Izoli. Muzika je oduvek bila moja ljubav pa sam tako pored visoke škole ekonomije završio i Muzičku akademiju u Trstu za klavir i gitaru. Svirao sam u više bendova, 1999. izdao sam svoj debi album. Na slovenačkom izboru za Evroviziju učestvovao sam dva puta. Prvi put sa Alyom, koja učestvuje i ove godine, sa pesmom Zadnji dan i još jednom, prošle godine, zajedno sa grupom Elevators, kada smo nastupili sa pesmom Tja. Takođe, 2007. godine sam bio prateći vokal Alenki Gotar u Helsinkiju, pa bih voleo da konačno i ja lično predstavljam Sloveniju na izboru za najlepšu pesmu Evrope.

Kada si odlučio da se prijaviš za EMU 2015?

Ja sam bio te sreće da su me direktno pozvali sa RTV Slovenije, tako da nisam slao svoju pesmu preko konkursa.

Možete li nam reći nešto o svojoj pesmi?

Ja sam autor muzike i teksta, dok mi je u aranžmanu pomogao Gaber Radojevič. Pesma je u osnovi folk. Ima elemente istarske tradicionalne muzike (tekst i motivi u tekstu, istarsku lestvicu i istarske instrumente). Tu je i  doza trubačkog gruva i italijanskog kabarea. Siguran sam da će se mnogima svideti.

Koga od ostalih učesnika smatrate najvećom konkurencijom?

Ne gledam na EMU iz sportske perspektive. :) Mislim, da su svi u ovom predizboru super.

Koja je tvoja omiljena pesma koja je predstavljala Sloveniju na Evroviziji, a koja evrovizijska uopšte?

Uh, ne mogu se odlučiti između njih dve. Rekao bih da su mi omiljene Tih deževen dan od 1x banda i Samo ljubezen od Sestara.

Šta bi za kraj poručio našim čitaocima?

Budite mi ok.

Rudi, hvala ti što si izdvojio vreme za ovaj intervju.

Bilo mi je zadovoljstvo. Lep pozdrav!

Pogledajte Rudijev prošlogodišnji nastup na EMI: