Estonija_balon

Estonsko finale u subotu

Nakon dva održana polufinala, kompletiran je spisak učesnika estonskog finala, koje će se održati u subotu, 21. februara. Finale Eesti Laul-a, okupiće ukupno 10 izvođača. Prvoj petorci pridružiće se petoro izvođača koji su prošli dalje iz drugog polufinala, izvučeni sledećim redom: Elina Born & Stig RästaTriin Niitoja & John4Kali Briis BandDaniel Levi Luisa Värk. Iz takmičenja su eliminisani Wilhelm, Kruuv, Demie feat. Janice, NimmerSchmidt i Mari. Kali Briis Band se ističe kao favorit finala.

Spisak finalista (njihove nastupe iz polufinala pogledajte klikom na naziv pesme):

1. Luisa Värk„Minu päike“
2. Maia Vahtramäe„Üle vesihalli taeva“
3. Elina Born & Stig Rästa„Goodbye to yesterday“
4. Kali Briis Band„Idiot“
5. Robin Juhkental & The Big Bangers„Troubles“
6. Daniel Levi„Burning lights“
7. Elisa Kolk„Superlove“
8. The Blurry Lane – „Exceptional“
9. Elephants From Neptune„Unriddle me“
10. Triin Niitoja & John4„This is our choice“

Zajedničkim glasovima žirija i publike 3 pesme će proći u završnu fazu – superfinale. Pobednik superfinala i predstavnik Estonije na Pesmi Evrovizije u Beču biće izabran isključivo glasovima publike. Estonsko finale možete gledati u subotu, 21. februara od 20:35 na veb-sajtu estonske televizije ETV.

U iščekivanju finala, pogledajte izvođenje Otta Leplanda, predstavnika Estonije 2012. u Bakuu i Sandre Nurmsalu, glavnog vokala grupe Urban Symphony, predstavnika 2009. godine u Moskvi. Oni su u emisiji „Hommik Anuga“ zamenili uloge, tako da je Sandra otpevala Otovu pesmu, a on njenu.

Ott & Sandra – Kuula

Ott Lepland – Rändajad