Madjarska_balon

Evropesma.org na mađarskom izboru

U subotu, 28. februara sa početkom u 20:25, održaće se finale mađarskog izbora A Dal 2015. Do sada su održane tri kvalifikacione emisije i dva polufinala, a u finalu se očekuje da bude zanimljivije i uzbudljivije nego ikad pre. Stefan Resimić i Aleksandar Pešić iz redakcije vaše omiljene evrovizijske destinacije Evropesma.org već se nalaze u Budimpešti i izveštavaće vas slikom i rečju sa lica mesta.

Spisak finalista (klikom na naziv pesme pogledajte polufinalne nastupe):

Ádám Szabó – Give me your love
Bálint Gájer – That’s how it goes
Boggie – Wars for Nothing
Ív – Fire
Kati Wolf – Ne engedj el
Passed – Mesmerize
Spoon – Keep marching on
Zoltán Mujahid – Beside you

Četvoročlani žiri u sastavu Magdi Rúzsa, Jenő Csiszár, Pierrot i Philip Rákay, dodeljujući 4, 6, 8 i 10 poena, odabraće 4 najbolje za koje će potom publika glasati slanjem SMS-a ili preko  mobilne aplikacije i na taj način odabrati pobednika.

U revijalnom delu finalne večeri nastupiće András Kállay-Saunders, prošlogodišnji predstavnik Mađarske, koji je tada završio na vrlo dobrom 5. mestu. On će otpevati svoju evrovizijsku pesmu Running, kao i noviju pesmu Juliet

Mađarsko finale je na programu u subotu, 28.2. sa početkom u 20:25, a možete ga uživo pratiti na kanalima M1 i Duna World, kao i onlajn na: