IlVolo

Il Volo putuje u Beč

Italija je, na sinoćnjoj finalnoj večeri San Rema 2015, odabrala i svog predstavnika na Pesmi Evrovizije 2015. To će biti grupa Il Volo. Ovaj mlađašnji trio, koji neodoljivo podseća na svetski fenomen – Il Divo, pobedio je u velikom finalu ispred nama mnogo poznatijeg pevača Neka (većina se seća njegovog velikog hita „Laura non c’è“) i pevačice Malike Ajane (Malika Ayane). Pobedu su odneli sa moćnom baladom „Grande Amore“ u kojoj upravo potvrđuju da su naslednici Il Diva u najpozitivnijem smislu.

Iako pobednici nisu bili u obavezi da prihvate učešće na Pesmi Evrovizije, Il Volo su na konferenciji za medije po završetku finala, na pitanje o učešću na Evrovizji rekli „Aposlutno DA!“.

Jedino što nije poznato jeste da li će sa ovom pesmom i putovati u Beč jer sama numera ne ispunjava osnovni evrovizijski uslov a to je da ne traje duže od 3 minuta. Iskreno se nadamo da će pesmu uspeti da prilagode pravilima Evrosonga jer numera zvuči odlično i sasvim sigurno će Italiju dostojno predstaviti u velikom finalu s obzirom da Italija (kao deo „velike petorke“) direktno učestvuje u njemu. Jedino ostaje pitanje da li je Evropa spremna za Il Divo u novom i mlađem ruhu?

Pobedničko izvođenje Il Vola možete pogledati na veb-sajtu RAI televizije.