Foto: Her.ie
Foto: Her.ie

Irska u Beč šalje Moli i „Playing with numbers“

Irsku će na Pesmi Evrovizije u Beču predstavljati 16-godišnja Moli Sterling (Molly)  sa pesmom „Playing with numbers“. To su odlučili kombinovani glasovi publike i pet regionalnih žirija sa sedištem u sledećim gradovima: Galveju, Korku, Dablinu, Limeriku i Slajgu. Iako je Moli kod žirija završila na trećem mestu, publika je nadoknadila razliku, pa je u zbiru skupila 104 poena, 4 poena više od drugoplasirane Kat Mahon, što je bilo dovoljno za trijumf.  „The Late Late Show – EuroSong special“ je bio naziv ovogodišnjeg irskog izbora koji je vodio Ryan Tubridy. 

Šou je počeo podsećanjem na ranije evrovizijske pesme, a tokom takmičarskog dela nastupilo je 5 takmičara sledećim redosledom:

1. Alex Saint and the MJs – She’s so fine

2. Kat Mahon – Anybody got a shoulder?

3. Erika Selin – Break me up

4. Nikki Kavanagh – Memories (in melody)

5. Molly Sterling – Playing with numbers

Tokom trajanja emisije u studiju su bili prisutni Phil Coulter, Mairéad Farrel, Panti Bliss i Linda Martin, koja je donela pobede Irskoj 1984. i 1992. godine. Oni su nakon svakog nastupa komentarisali izvođače i pesme. Tokom glasanja održan je i zanimljiv kviz, gde su se takmičile dve ekipe, koje su odgovarale na zadatake sa točka sreće. Njihov zadatak je bio da pogode o kojim pesmama je reč i otpevaju ih.

Pored zabave u studiju, publika kraj svojih televizijskih prijemnika je imala priliku da osvoji i vrednu nagradu u visini od 20.000 evra, tako što je trebalo da se pošalje SMS ili uputi poziv sa tačnim odgovorom na pitanje: Gde se ove godine održava Pesma Evrovizije – Beču, Dablinu ili Londonu? Srećni dobitnik je izvučen žrebom.

KONAČNI REZULTATI GLASANJA

Irska2015_konacni_rezultati

GLASOVI REGIONALNIH ŽIRIJA

Irska2015_Galway

Irska2015_Cork

Irska2015_Dublin

Irska2015_Limerick

Irska2015_Sligo

Pogledajte pobednički nastup!