nadav guedj

Izrael: Nadav Guedj peva pesmu „Golden boy“

Nadav Guedj, pobednik izraelskog talent šou programa „The Next Star“ putem kojeg je Izrael izabrao predstavnika za Pesmu Evrovizije u Beču, otpevaće pesmu pod nazviom „Golden boy“ u maju na velikoj evrovizijskoj sceni.

Odmah nakon održanog finala „The Next Star“,  predstavnici komisije izraelskog nacionalnog emitera IBA i produkcijski tim talent programa „The Next Star“ (Teddy Productions & Keshet) diskutovali su o pesmi koju bi Nadav Guedj trebalo da izvede u maju na sceni u Beču. Yoav Ginai je saopštio da pesma koju su izabrali nosi naziv „Golden boy“, čiji je autor Doron Medali.

Ovo nije prvi put da je Doron Medali jedan od članova izraelskog tima, jer je to bio i 2008, 2010. i 2013. Njegova poseta Pesmi Evrovizije 2010. godine donela je Izraelu obradu pesme „OPA“, koja je iste godine predstavljala Grčku na Pesmi Evrovizije. Tu obradu sa njegovim tekstom, koja je kasnije postala najveći letnji hit, otpevao je Omer Adam.

Poslušajte „OPA“ u izvođenju Omera Adama

Izraelski dnevni list Israel Hayom, saopštio je kako je pesma „Golden boy“ , kako su se oni izrazili, „Uptempo – mediteranska“ pesma, i da je ovo prvi put da će se Izrael predstaviti kompletno na engleskom jeziku. Uz obrazloženje iz IBA da pesmu treba prilagoditi uslovima koje traži Evropa i njena publika, kao jedan od razloga zašto pevati na engleskom, moramo podsetiti da je time prekršeno pravilo koje je uvela izraelska nacionalna televizija, a ono glasi da polovina pesme mora biti izvedena na hebrejskom (Pesma „Same heart“ , koja je predstavljala Izrael u Kopenhagenu prošle godine, imala je svega 38% svog teksta na hebrejskom pa se može reći da je pravilo prekršeno i prošle godine).

Premijera pesme i spota se očekuje sredinom marta. Izrael nastupa u drugom delu drugog polufinalu Pesme Evrovizije, 21. maja.

Izvor