Nadav

Izrael: Nadav Guedj pobednik „The Next Star“

U interesantnom finalu talent šou programa „The Next Star“, putem kojeg Izrael bira predstavnika za Pesmu Evrovizije, nastupila su četiri preostala kandidata i dobili smo pobednika, odnosno takmičara koji će imati čast da zapeva za svoju zemlju na sceni u Beču.

Nadav Guedj, momak koji ima samo 16 godina, uspeo je da pobedi konkurenciju u finalu „The Next Star“-a i samim tim dobije čast da predstavlja svoju zemlju na Pesmi Evrovizije u Beču. Kao i u ranijim takmičarskim emisijama i u ovoj je korišćen isti sistem glasanja: publika je glasala putem mobilne aplikacije, a četvoročlani žiri je kao i uvek imao na raspolaganju svojih 10% glasova koje dodeljuju ukoliko smatraju da je kandidat odlično obavio svoj zadatak.

U finalu imali smo prilike da vidimo četiri takmičara, a to su Nadav Guedj, Sari Nachimas, Avia Shoshani kao i sastav Iki Levi & The Rasta Hebrew Men.

Finale je sastavljeno od dve takmičarske runde, u prvoj su takmičari učestvovali u duelima, da bi u drugoj rundi finala, takozvanom Superfinalu, videli troje najboljih u direktnoj borbi za predstavnika Izraela u Beču. Pobednici duela direktno su se plasirali u superfinale, dok je o trećem učesniku superfinala odlučivao isključivo žiri koji je jednom od poraženih u duelima dodelio takozvani Wildcard.

Dueli:

Iki Levi & The Raste Hebrew Men (52%) – (49%) Avia Shoshani
Nadav Guedj (79%) – (65%) Sari Nachimas

Posle održanih duela, žiri je odlučio da Wildcard dodeli Sari Nachimas koja je u duelima poražena od Nadava.

SUPERFINALE:

1. Nadav Guedj 79%
2. Iki Levi & The Rasta Hebrew Men 69%
3. Sari Nachimas 49%

Nadav Guedj

Nadav Guedj je u velikom finalu izveo pesmu „All of me“, hit popularnog John Legend -a, poslušajte njegovo izvođenje ove pesme:

Još uvek je nepoznato kada će biti predstavljena kompozicija sa kojom će Nadav Guedj zapevati na evrovizijskoj sceni u Beču, ali nadamo se da će to biti uskoro. Izrael će nastupiti u drugoj polovini drugog polufinala koje je na programu 21. maja. Veliko finale Pesme Evrovizije održaće se u bečkoj dvorani Wiener Stadthalle 23. maja.