Genealogy

Jermenija: Objavljeno ime drugog člana grupe Genealogy

ARMTV, jermenska nacionalna televizija, objavila je ime drugog člana jermenske grupe Genealogy koja će predstavljati ovu zemlju na Pesmi Evrovizije u Beču.

Tamar Kaprelian

 

Tamar Kaprelian, američka pevačica poreklom iz Jermenije, druga je članica u sastavu grupe Genealogy koja je oformljena isključivo radi nastupa na Pesmi Evrovizije. Od 2010. Tamar je objavila album po nazivom “Sinner or a saint“ kao i lično EP izdanje pod nazivom „California“. Trenutno živi u Njujorku, i sa njenim okrepljujućim i iskrenim melodijama, pruža mogućnost slušaocima da ih odvede na interesantno putovanje koje morskim lukama spaja kontinente.

“Svakako je velika privilegija da budem deo ovog takmičenja u posebnom trenutku kada obeležavamo jednu veliku godišnjicu u Jermeniji. Jako sam uzbuđena što se pridružujem velikoj grupi talentovanih umetnika koja će predstavljati Jermeniju, a ujedno i Ameriku, a uzbuđuje me i činjenica da ćemo biti u mogućnosti da pošaljemo poruku mira i jedinstva publici širom sveta.“, izjavila je Tamar.

Tamarina interesovanja za muziku su počela još dok je bila dete, kada je čula za Bilija Džoela i Pola Makartnija pa se može reći da su joj oni uzori. Počela je da piše pesme sa 14 godina, svirala je klavir bez adekvatnih priprema pa se može reći da je samouka. „New Day“ je njen prvi singl na prvom albumu. Prvi, klasičan pop, album joj je „Sinner or a saint“.

Sada su nam zvanično poznata imena dvoje pevača grupe Genealogy, Tamar Kaprelian je predstavnica sa američkog kontinenta, dok je Essai Altounian izvođač koji predstavlja evropski kontinent i dolazi iz Francuske.

Genealogy će na evrovizijskoj sceni izvesti pesmu „Don’t deny“.  Projekat je inspirisan cvetom „ne zaboravi me“ i sloganom ovogodišnje Evrovizije „Gradimo mostove“, te će poruka jermenske pesme biti mir, jedinstvo i tolerancija. Ideja je da se ujedine nove generacije Jermena, čije porodice su se još 1915. rasule po svetu. Petoro umetnika simbolizovaće latice cveta „ne zaboravi me“, a u centru će biti šesti izvođač, koji će doći baš iz Jermenije. O pesmi „Don’t deny“ nije bilo puno reči, a dok očekujemo objavljivanje pesme u isto vreme očekujemo potvrdu od ARMTV-a o ostalim članovima sastava Genealogy, tačnije o izvođačima koji predstavljaju ostale kontinente – Australiju, Afriku, Aziju, kao i šestog izvođača koji dolazi iz Jermenije.

Jermenija će nastupiti u prvoj polovini prvog polufinala 19. maja.