Genealogy

Jermenija: Poznat treći član sastava Genealogy

Vahe Tilbian je treći potvrđeni član grupe Genealogy, koja će predstavljati Jermeniju na Pesmi Evrovizije u Beču. Rođen i odrastao u Etiopiji, Vahe Tilbian predstavljaće afrički kontinent u projektu koji Jermeniju vodi u Beč.

Vahe Tilbian

Tokom prethodnih nedelja imali smo priliku da saznamo ko su prvi članovi grupe Genealogy, a to su Essai Altounian – koji predstavlja evropski kontinent i Tamar Kaprelian – koja predstavlja američki kontinent. Sada kada nam je poznato da je treći član Vahe Tilbian, koji u projektu Genealogy predstavlja afrički kontinent, ostalo je još da saznamo ko su izvođači koji će predstaviti Aziju i Australiju, kao i ime izvođača koji dolazi baš iz Jermenije.

genealogy

Vahe Tilbian je jermensko-etiopski umetnik sa entuzijastičnim i svetlim karakterom koji poseduje. On ima jedinstveni stil: od roka do tehna, od regea do R&B, od Jermenije do Etiopije, i sve to pomešano sa mnogo latino muzike. Ova mešavina kultura izražava njegovu ličnost i izdvaja ga kao ekskluzivnog umetnika i strastvenog plesača.

Izuzetno sam počastvovan i ushićen što imam mogućnost da vas obavestim da ću biti jedan od interpretatora u grupi Genealogy, koja će u maju predstavljati moju rodnu zemlju na najvećem muzičkom takmičenju na svetu. Znam da ćete svi nastaviti da me podržavate i podstičete na putovanju na kojem gradimo mostove sa 6 različitih sudbina, a jednom pričom. Mir, ljubav i muzika za sve nas !

Vahe je rođen i odrastao u Etiopiji, oba roditelja su mu poreklom iz Jermenije. Vahe je počeo da se bavi muzikom tek nakon što je diplomirao na Univerzitetu Britanska Kolumbija u Vankuveru. Posle rada u poslovnom sektoru više od tri godine, Vahe Tilbian je napustio posao 2008. i počeo aktivno da se bavi muzikom. Pridružio se bendu pod nazivom Z Beyaynetus, a uskoro nakon toga zapazio ga je Kenny Allen (izvođač i producent), koji mu je ponudio da peva prateće vokale za njegov novi album. Kasnije, vrata u polju muzike su mu se širom otvarala. Odlučio je da proširi svoj repertoar pa je uveo neke nove žanrove, počeo je da sarađuje sa salsa bendom Eshee Havana i sa njima je radio remikse originalnih etiopskih pesama. 2011. je bio učesnik afričkog izdanja Velikog Brata. 2010. godine je napisao tekst za svoju prvu pesmu koja nosi naziv „Life or something like it“. U novembru 2012. izdaje svoj prvi album pod nazivom “Mixology“, dok u maju 2013. objavljuje svoju verziju stare etiopske pesme “Yene tizita“. Poslednje dve godine Vahe Tilbian je član benda Zemen i kolumnista Zoma magazina koji se izdaje u glavnom gradu Etiopije, Adis Abebi. Tečno govori jermenski, engleski, italijanski, francuski i amharski.