Jermenija_balon

Jermeniju predstavlja bend Genealogy

Jermeniju će na ovogodišnjoj Pesmi Evrovizije u Beču predstavljati grupa izvođača sa pet kontinenata – Evrope, Azije, Amerike, Afrike i Australije. Projekat je nazvan Genealogy i oni će na evrovizijskoj sceni izvesti pesmu „Don’t deny“.

Projekat je inspirisan cvetom „ne zaboravi me“ i sloganom ovogodišnje Evrovizije „Gradimo mostove“, te će poruka jermenske pesme biti mir, jedinstvo i tolerancija. Ideja je da se ujedine nove generacije Jermena, čije porodice su se još 1915. rasule po svetu. Petoro umetnika simbolizovaće latice cveta „ne zaboravi me“, a u centru će biti šesti izvođač, koji će doći baš iz Jermenije. 

Prvi član benda biće objavljen 16. februara, a glasine kažu da će među izvođačima biti Tamar Kaprelian (pevačica iz Amerike, poznata po singlu „New day“), Inga Arshakyan (predstavnica Jermenije na Evrosongu 2009), Athena Manoukian iz Australije, Essaï iz Francuske, kao predstavnik iz Evrope i Vahe Tilbian iz Etiopije, kao predstavnik sa afričkog kontinenta. Ipak, sačekajmo potvrdu toga.

Genealogy

Pogledajte promotivni video projekta Genealogy!

Izvor
  • eurovision.tv