Foto: RTVSLO
Foto: RTVSLO

Maraaya predstavlja Sloveniju na Evroviziji

Večeras je održana EMA 2015, putem koga je Slovenija birala svog predstavnika na Pesmi Evrovizije u Beču. Boje Slovenije braniće duo Maraaya sa pesmom „Here for you“

Šou ja započeo nastupom plesnog sastava Maestro. Potom je voditelj šoua, Nejc Šmit, predstavio gošće, koje su ujedno činile i stručni žiri. One su bivše predstavnice Slovenije na Evroviziji, Darja Švarger (1995. i 1999), Maja Keuc (2011) i Tinkara Kovač (2014). Nakon izvođenja svih kompozicija i rekapitulacije, te revijalnog dela u kome smo videli plesne tačke i Tinkaru koja je izvela svoju evrovizijsku pesmu „Round and round“, žiri je saopštio superfinaliste. Najpre je Darja Švajger izvukla prvu kovertu na kojoj je pisalo Maraaya, a nakon reklamnog bloka, Maja Keuc je izvukla i drugu kovertu i u superfinale, pomalo neočekivano, poslala Rudija Bučara.

Potom su superfinalisti još jednom izveli svoju pesmu, a publika u studiju je nešto većim aplauzom nagradila Rudija. U superfinalu je glasala samo publika pozivom ili slanjem poruke po ceni 0,42€ za glas, a za to vreme Maja Keuc je izvela pobedničku pesmu Evrosonga 2012. „Euphoriu“, Darja Končitinu „Rise like a phoenix“, a Tinkara Cuori di ossigeno“.

Konačno je došao red na proglašenje pobednika i putnika u Beč. Publika je odlučila da to bude Maraaya koja je dobila 7.311 glasova. Rudi Bučar je dobio 5.449 glasova.

Takmičari su večeras nastupili sledećim redom:

  1. Alya & Neno BelanMisunderstandings
  2. Tim KoresOnce too many times
  3. Jana ŠušteršičGlas srca
  4. I.C.E.Vse mogoče
  5. ClemensMava to
  6. MaraayaHere for you 
  7. Rudi Bučar En Figoni- Šaltinka
  8. Martina Majerle Alive

Duo Maraaya čine Aleš Vovk Raay i Marjetka Vovk.

Pobednički nastup možete pogledati na veb-sajtu RTV Slovenije.

Žiri i voditelj (Foto: RTV SLO(

Žiri i voditelj (Foto: RTV SLO)