The Next Star

Održano četvrtfinale „The Next Star“

Proteklog vikenda održana je 16. emisija izraelskog talent šou programa „The Next Star“, što je ujedno bilo četvrtfinalno veče. Sedam kandidata nastupilo je u četvrtfinalu, a njih 6 obezbedilo je plasman u narednu emisiju koja je na programu u nedelju 8. februara. U još jednoj interesantnoj emisiji videli smo nastupe 7 kandidata koji su ostali u borbi za predstavnika Izraela na Pesmi Evrovizije.

Da se podsetimo sistema glasanja – četvoročlani žiri i publika, koja glasa preko mobilne aplikacije koja je kreirana isključivo za ovu priliku, odlučuju o kandidatima koji nastavljaju takmičenje odnosno o onom kandidatu koji napušta takmičenje. Publika preko mobilne aplikacije glasa u toku trajanja same pesme, onog momenta kada je kandidat izveo pesmu glasanje se prekida. Udeo publike u glasanju je 60%, a stručnog žirija 40%. Četiri člana žirija takođe mogu, ako žele – jer nisu u obavezi, da dodele svoj glas dok se kompozicija interpretira. Glas jednog člana žirija predstavlja 10% od ukupnog broja glasova koje je kandidat osvojio, procentualno. Dakle, ukoliko sva četiri člana žirija pritisnu svoj taster, kandidat automatski osvaja 40% glasova. Dva kandidata koja su u četvrtfinalnoj emisiji imali najmanji broj glasova (izraženo u procentima) pevaju po još jednu pesmu po svom izboru. Tada im se glasovi resetuju pa oba kandidata kreću od 0% glasova i ko u tom duelu ima manje glasova ispada iz daljeg takmičenja.

Učesnici četvrtfinalne emisije, održane 01.02. bili su:

  1. Sari Nachmias
  2. Sa’ar „Rusty“ Davidov
  3. Orit Binsay
  4. Nava Tehila Walker
  5. Nadav Gadej
  6. Iki Levi & The Rasta Hebrew Men
  7. Avia Shoshani

Rezultati glasanja četvrtfinala:

1. Avia Shohani (87%)
2. Iki Levi ft. The Rasta Hebrew Men (87%)
3. Nadav Gadej (83%)
4. Sari Nachimas (82%)
5. Sa’ar RUSTY Davidov (70%)
6. Nava Tehila Walker (67%)
7. Orit Binsay (45%)

Baraž:

1. Orit Binsay (74%)
2. Nava Tehila Walker (64%)

Posle održane četvrtfinalne večeri oprostili smo se od Nave Tehile Walker koja je u raspevavanju sa Orit Binsay osvojila manji broj glasova.

U polufinalnoj emisiji, koja će se održati 08.02, videćemo šest kandidata koji su ostali u trci za predstavnika Izraela na Pesmi Evrovizije u Beču.

Ovo su preostali kandidati (na slikama prikazani navedenim redosledom):

1. Avia Shohani
2. Iki Levi & The Rasta Hebrew Me
3. Nadav Gadej
4. Orit Binsay
5. Sa’ar RUSTY Davidov
6. Sari Nachimas

Sve epizode „The Next Star“ -a možete pogledati na zvaničnom sajtu takmičenja, OVDE .