The Voice of Italy, la finale

Promene u Albaniji?

Večeras od našeg južnog suseda, Albanije, dolaze vesti kako će promeniti svoju izabranu pesmu. Ova vest ne bi bila ništa novo da na primer dolazi od Belorusije koja, možemo reći, ima „tradiciju“ da promeni već izabranu pesmu. Ali ovog puta je to Albanija. Naime, ovogodišnja albanska predstavnica Elhaida Dani je na svom fejsbuk nalogu, objavila kako se pesma Diell povlači i da će biti izabrana druga pesma. Navodno, pesma Diell neće biti izvedena u Beču zbog toga što su se autori pesme povukli. Prenosimo Elhaidin post u celosti:

„Tačno je da znate kako ću ja na Evrosongu predstavljati Albaniju s potpuno drukčijom pesmom od one s kojom sam pobedila… u decembru. Vest će biti objavljena uskoro, ali ja želim prvo da objavim vama.

Autor „Diella“, iz ličnih neopozivih razloga, odlučio je povući svoje delo i zbog toga nažalost više nije u konkurenciji za Evrosong. Iz poštovanja prema njegovoj nagloj odluci i u dogovoru sa RTSH-om, te u skladu s pravilima Evrosonga, dogovoreno je da ću ja, kao pobednica FIK-a, predstavljati svoju zemlju s novom pesmom.

Nadamo se da ovaj problem neće doneti iznenadnu štetu i kontraverze. Zajednički cilj ostaje, onaj da Albanija ostvari dobar uspeh u Beču i svi ćemo naporno raditi kako bi se postigao.“

Lokalna štampa izveštava da će novu kompoziciju pod nazivom „I’m alive“ uraditi ZzapnChriss (Arber Elshani i Chris Lekaj), dok će tekst napisati Sokol Marsi. To je tim autora koji je stajao iza trećeplasirane pesme na albanskom izboru, koju je izvela Lindita Halimi.

Da se podsetimo, žrebom je odlučeno da Albanija nastupa u drugom delu prvog polufinala, 19. maja.