Foto: TVE
Foto: TVE

Snimanje novih verzija španske pesme i spota

TVE je saopštila da je njihov predstavnik u Beču, Edurne, više nego vredna ovih dana. Kao potvrda tome ide činjenica da je završila sa snimanjem akorda pop verzije svoje numere sa orkestrom i horom nacionalne televizije. Sve to je urađeno pod dirigentskom palicom Pepea Herera (Pepe Herrero) koji je i glavni „krivac“ za orkestarski prizvuk u aranžmanu španske pesme. U ovom snimanju učestvovalo je više desetina muzičara, te 22 violine, 8 viola, 6 violončela i 4 kontrabasa, a sama Edurne se unapred raduje nastavku saradnje sa njima tokom marta meseca, kada će ponovo raditi zajedno ali ovog puta na snimanju simfonijske verzije pesme „Amanecer“.

Mnogi bi, kada čuju da se snima sa orkestarom, pomislili da će pesma biti sporijeg ritma, ali Edurne je to demantovala izjavom da pesma nije balada i da će biti u stilu koji Španija ranije nije slala na Evroviziju.

 Pogledajte prilog španske televizije sa snimanja:

Takođe, Edurne je snimila video spot, u kome ima stajling grčke ratnice. Reditelj spota je Germán de La Hoz, a interesantno je da je korišćena i 3D tehnika. Sada nam predstoji nekoliko nedelja do premijere pesme i spota, za koji očekuju da će privući veliku pažnju.

Izvor
  • TVE