IMG_2580

Srbija večeras bira predstavnika!

Srbija večeras bira predstavnika za Beč. Nakon jednogodišnje pauze, na zadovoljstvo svih nas, Srbija će ponovo zapevati na evrovizijskoj sceni. 

Bojana, Danica i Aleksa će nam izvesti premijerno numere koje je za njih komponovao Vladimir Graić Graja, autor Molitve sa kojom nam je Marija Šerifović donela prvu pobedu.

Sinoć smo imali prilike da vidimo predstavljanje kandidata, koji su, uz pratnju orkestra, uživo izvodili pesme po svom izboru i gde smo mogli da vidimo njihove pevačke kvalitete. Tako nam je Danica pevala My number one od Elene Paparizu i Jutro Jelene Tomašević, Aleksa Nije ljubav stvar od Željka JoksimovićaFairytale Aleksandra Ribaka, a Bojana Baj baj baj Bisere Veletanlić All about that bass od Megan Trejnor, a na samom kraju emisije, zajedno su otpevali Princezu (Negde izvan planeta) Dada Topića i Slađane Milošević.

Kulminacija sinoćne večeri bilo je izvlačenje pod kojim rednim brojem će učesnici nastupiti, tako da ćemo večeras redom gledati:

1. Aleksa Jelić – Vodi me
2. Danica Krstić – Suze za kraj
3. Bojana Stamenov – Ceo svet je moj 

Pobednik će biti izrabran nakon glasanja stručnog žirija i publike, koji ravnopravno učestvuju sa po 50 odsto poena. Gledaoci pored malih ekrana moći će večeras da glasaju nakon što kandidati izvedu svoje takmičarske pesme. Glasanje će trajati 20 minuta i sa jednog broja telefona moći će da se pošalje 20 poruka. Ukoliko nakon sabiranja glasova takmičarske kompozicije imaju isti broj poena, pobednika će proglasiti stručni žiri.

Tim Evropesma.org će i večeras biti na licu mesta. Pratite nas na blogu uživo, očekuje vas dosta informacija, pre, tokom i nakon završetka emisije!

Srpski izbor počinje u 21 čas i možete ga pratiti na RTS 1, RTS HD, RTS Sat i onlajn na RTS Sat i na eurovision.tv.

U iščekivanju večerašnjeg finala, pogledajte i delić atmosfere iz Grajinog studija, gde možete čuti i delove pesama, kao i pogledati slike izvođača nakon održane emisije.

Autor fotografija: Aleksandar Pešić.