Grcka_balon

Upoznajte učesnike grčkog nacionalnog izbora

Konačno, nakon par nezvaničnih objava i povlačenja nekih izvođača, Grci su objavili konačnu listu učesnika nacionalnog izbora.

Prva od njih pet je Marija Elena Kirjaku, rođena na Kipru. Počela je da peva sa trinaest godina, kada ju je majka upisala u muzičku školu. Studirala je Filozofski fakultet i u Grčkoj i na Kipru. Prijavila se za učeće u grčkom Idolu, ali nije ni otišla na audiciju. Prošle godine je učestvovala u šou programu The Voice, gde je i pobedila, a time postala pulen izdavačke kuće Univerzal.

Pogledajte njeno izvođenje pesme Hurt.

Šaja je rođena u Danskoj u multinacionalnoj porodici. Sa dvanest godina doseljava se u Solun. Majka joj je radila kao DJ, pa joj strasti za muzikom ne fali, jer je oduvek volela da peva. Postala je poznata u klubovima u Kavali još sa nepunih osamnaest godina.

C:Real je popularni rok bend osnovan 1996. Prvi singl objavljuju te godine, a drugi sledeće, kada i objavljuju prvi album. Bili su deo Sony Music-a, a od pre par godina objavljuju za Heaven Music. Kako je 2010. godine došlo do izmene glavne pevačice, tako je i sam bend odlučio da promeni svoj stil. Za novu pevačicu izabrana je Georgia Lazopulu.

Poslušajte njihovu najnoviju pesmu Chila Mistika.

Tomai Apegi je učestvovala na grčkom izboru za predstavnika na Evroviziji 2013. godine sa pesmom One last kiss. Zbog svog neobičnog glasa pevala je mnoge stilove. Takođe, učestvovala je u prvoj sezoni tamošnjeg izdanja šou programa Tvoje lice zvuči poznato.

Baris je rođen u Rusiji i za njega bi se moglo reći da je najveće iznenađenje među takmičarima. Živi u Grčkoj, a izabran je kao talenat iz takmičenja Amita Motion.

Iako je bilo reči o mestu održavanja izbora i voditeljkama, možemo reći da do dogovora nije došlo i da će se tragati za novim mestom, a jedino šta je potvrđeno je datum izbora 4. mart

Dok pesme ne budu objavljene, preslušajte isečke pesama: