Crna_Gora_balon

Željko Joksimović piše pesmu za Kneza

Željko Joksimović, srpski kantautor pisaće pesmu kojom će Nenad Knežević Knez predstavljati Crnu Goru na Pesmi Evrovizije u Beču, saopštila je RTCG.

Srećan sam što sam konačno u studiju i što je počeo rad na pesmi sa kojom ćemo se predstaviti na narednom Evrosongu. Za mene je posebna čast što je tu pesmu uradio Željko Joksimović o čijem kvalitetu i znanju ne treba trošiti reči, kazao je Knez za Portal RTCG. 

Pesma će, kako je rekao Knez, biti nešto brža i veselija u odnosu na one na koje smo navikli.

Biće to lepo iznenađenje. Predstoji nam naporan posao koji moramo obaviti u kratkom roku, s obzirom na to da nam je ostalo malo vremena, poručio je Knez.

1

Nenad Knežević Knez i Željko Joksimović

 

Željko Joksimović je dobro poznat evrovizijskoj publici, jer je na Pesmi Evrovizije nastupao 2004. godine sa pesmom Lane moje u Istanbulu, osvojivši drugo mesto za Srbiju i Crnu Goru, zatim kao autor kompozicije Lejla koju je za Bosnu i Hercegovinu pevao Hari Varešavović 2006. godine u Atini, završivši na 3. mestu, 2008. godine komponovao je pesmu Oro sa kojom je Jelena Tomašević predstavljala Srbiju i osvojila 6. mesto, kao i 2012. godine kada je predstavljao Srbiju sa pesmom Nije ljubav stvar sa kojom je osvojio 3. mesto. Željko je bio i voditelj Pesme Evrovizije u Beogradu 2008. zajedno sa svojom sadašnjom suprugom Jovanom Joksimović ex Janković.

Izvor
  • RTCG