jesc_logo_2015

Dečja Pesma Evrovizije 21. novembra u Sofiji

Ono što smo krajem januara najavili, sada je i zvanično potvrđeno. Bugarska će biti domaćin 13. Dečje Pesme Evrovizije, koja će se održati 21. novembra u Sofiji. Bugarska televizija BNT, odlučila je da se najveći dečji muzički događaj održi u areni Armeec.

Iako je prošle godine Italija odnela pobedu na ovom takmičenju, RAI nije bio zainteresovan da ugosti decu iz cele Evrope, a kako je interesovanje pokazala Bugarska, kojoj su Krisia, Hasan i Ibrahim doneli drugo mesto, EBU je organizaciju dodelio upravo BNT-u. Ovo će biti prvi put da se jedno evrovizijsko takmičenje održi kod naših istočnih suseda. 

Izvršni producent Dečje Pesme Evrovizije, Vladislav Yakovlev, izjavio je da se raduju saradnji sa BNT-om pomažući im u njihovim pripremama za takmičenje i dodao da će Evropska radiodifuzna unija (EBU) i upravna grupa Dečje Pesme Evrovizije dati sve od sebe kako bi se osiguralo da deca i emiteri učesnici budu deo pozitivnog i zabavnog događaja koji im daje mogućnost da pokažu kreativnost i steknu nova prijateljstva.

Vyara Ankova, generalna direktorka bugarske televizije, izjavila je da je BNT bio impresioniran svežom energijom i posvećenošću malteške televizije PBS prošle godine, kao i ogromnim talentom dece. Veruju da će Bugarska, kao zemlja domaćin, biti nova platforma za mlade talente iz cele Evrope gde će upoznati lepotu i tradiciju njihove zemlje.

Arena Armeec je otvorena 2011. godine i može da primi do 15.000 gledalaca, ali taj broj će za Dečju Pesmu Evrovizije biti redukovan zbog bine, grin ruma, pozicija za kamere i drugih produkcijskih objekata. Osposobljena je za 30 različitih sportova, a u njoj su do sada nastupale i brojne muzičke zvezde, uključujući i one sa naših prostora, poput Lepe Brene, Gorana Bregovića i Cece.

S obzirom da je prošle godine redizajniran logo velike Pesme Evrovizije, sada je to učinjeno i za Dečju Evroviziju, pa je oblik slova nešto oblijih kontura.

Tradicionalno, neke zemlje će svoje predstavnike izabrati putem nacionalnog izbora, a neke internim putem. Zainteresovane aktivne članice EBU-a mogu da se prijave za učešće do petka, 28. avgusta.

Izvor
  • junioreurovision.tv