Foto: ORF / Christian Öser, Yasmin Szaraniec, Milenko Badzic
Foto: ORF / Christian Öser, Yasmin Szaraniec, Milenko Badzic

Gradimo mostove preko fotografija

U skladu sa sloganom ovogodišnje Pesme Evrovizije „Building Bridges“ (Gradimo mostove), gotovo svakodnevno se ističe važnost povezivanja različitih kultura i premošćavanja razlika. Sada i vi možete biti deo trenda i „sagraditi most“ sa fanovima iz celog sveta. Reč je o trendu čiji je cilj promovisanje ideje, koja stoji iza slogana, na društvenim mrežama. Ovi mostovi su zapravo kompozicija dve fotografije fanova iz različitih krajeva sveta. 

Potrebno je sa nekim dalekim napraviti spoj tako da vaše fotografije čine most u figurativnom smislu. Na primer, vi iz Srbije sa nekim iz Francuske možete formirati most u obliku srca kao što to rade Andi Knol i Mirjam Vajhzelbraun na gornjoj slici. Ipak, nije nužno da kada se fotografije stave jedna pored druge, spoj izgleda kao da imate direktan telesni kontakt. Bitno je da spoj ima smisao i da se, iako sa različitih lokacija, oseća neka veza među vama kao akterima fotografija. Prostije rečeno, zamislite da ste na istom  mestu, tako blizu, a tako daleko! Najbolji „mostovi“ biće postavljeni i na dole navedenoj stranici.

Šta treba da radim?

  1. Idite na stranicu buildingbridges.orf.at:
  2. Odaberite neki od ponuđenih šablona koji zapravo čine levu stranu zajedničke fotografije ili osmislite novu temu, koja će predstavljati „most“ i koju neko drugi može da iskoristi kao svoju levu polovinu;
  3. Otpremite vašu fotografiju, po potrebi zumirajte je ili rotirajte i vidite konačan rezultat spajanja;
  4. Podelite dobijenu fotografiju na Twitter ili Facebook sa heš tagom #BuildingBridges i izazovite vaše prijatelje da se priključe akciji!