19520_10205479527324303_719530416989149915_n

Intervju: Lara Lee iz Rumunije

Dragi posetioci, OGAE Srbija vam donosi još jedan u nizu ekskluzivnih intervjua sa učesnicima nacionalnih izbora širom Evrope. Ovog puta na naša pitanja odgovarala je učesnica rumunskog finala Lara Lee.

Zdravo Lara, kako si? Čestitke što su postala finalistkinja rumunskog nacionalnog izbora Selecţia Naţională Eurovision 2015 i hvala ti puno što si izdvojila vreme za naš sajt.

- Zdravo!!! Hvala vama puno! Veoma sam uzbuđena sto sam finalistkinja Selecţia Naţională Eurovision 2015!

Možeš li nam reći nešto o sebi?

- Krenimo od početka: Lara Lee je novo ime na muzičkoj sceni, ne tako poznato. Ljudi iz Rumunije me znaju pod mojim pravim imenom – Larisa Ciortan, bivšu članicu sastava T&L. Zajedno smo osvojili 4. mesto u prvoj sezoni X Faktor Rumunija, pod mentorstvom slavne Paule Seling. Takođe, imam iskustva i sa Evrovizijom. Naime, 2012. godine okušala sam sreću sa grupom T&L , kada je naša pesma završila na 6. mestu nacionalnog izbora u Rumuniji.

Kako si odlučila da učestvuješ na nacionalnom izboru?

- Bilo je to spontano. Sve se dogodilo poslednje nedelje kada je trebalo predati pesme. Kontaktirana sam preko Fejsbuka od strane tima Macho Records – MachoPsycho, dobila sam neke demo snimke i odmah zavolela pesmu Superman. Snimila sam je veoma brzo i predala 8. februara, poslednjeg dana za predaju pesama.

10995654_10205479509523858_3707402620904065588_nMožeš li nam reći nešto više o pesmi Superman, tvom timu, nastupu koji pripremaš? Mi znamo da se u tvom timu nalazi i jedna devojka iz Srbije…;)

- Naravno! Pesma Superman govori o momku koji napušta jednu devojku koja je u njega zaljubljena. On je njoj potreban da je spasi od neizvesnih emocija i čak kada se joj se ponovo vrati, on je opet napušta. Ovo je zapravo jedna realna priča i potpuno sam sigurna da smo svi mi imali trenutke u životu kada nam je bilo potrebno da neko bude uz nas, da se osećamo sigurnim. Tokom dana, emocije možemo ostaviti sa strane, ali noć je naš neprijatelj. Tada ostajemo sami sa sobom i veoma je teško kontrolisati osećanja.

Sada pređimo na tim i nastup. Imaću dva profesionalna prateća vokala iz Švedske na sceni, Nikol i Tami Rodrigez i 3 plesača koji su deo grupe Stab Boyz (plesači Aleksandre Stan i Ine)… Iza Supermena je veoma jak tim iz produkcije Macho Records, koji su radili za mnoge poznate zvezde poput Pink, Cher, Jessie J, Backstreet Boys itd. Oni su takođe zabeležili 4. mesto na Pesmi Evrovizije 2013 sa pesmom koju su pisali za Margaret Berger, koja je predstavljala Norvešku.

I konačno, da pričamo o Milici!!! Ona je jedan od autora pesme Supermen, menadžer Macho Records-a i jedna divna osoba. Ona je sada sa mnom u Rumuniji i svuda me prati, tako da mogu reći da smo za veoma kratko vreme postale dobre prijateljice. Veoma sam srećna i zahvalna što imam priliku da radim sa njom i celim timom.

Šta misliš o ostalim učesnicima festivala? Imaš li nekog ličnog favorita?

- Svi ostali učesnici su veoma talentovani i svako od njih ima šansu da pobedi. Ali moj favorit je Supermen… :)

Šta bi za tebe značilo da predstavljaš Rumuniju na Pesmi Evrovizije?

- Evrovizija je jedan od mojih najvećih snova i za mene bi bila velika čast da predstavljam svoju zemlju. Dala bih sve od sebe da budem dobar ambasador i da se kući vratim časno, sa dobrim rezultatom.

Da li pratiš Pesmu Evrovizije, i ako da – koje pesme i izvođače bi izdvojila kao tvoje favorite? 

-  Elnur & Samir – Day after Day – Azerbejdžan, Loreen – Euphoria – Švedska,  Mor ve Ötesi – Deli – Turska, Boaz Mauda – The fire in your eyes – Izrael i naravno Margaret Berger – I feed you my love – Norveška.

Koji su tvoji dalji planovi po ptitanju karijere?

- Ja sve radim korak po korak. Trenutno sam fokusirana na Pesmu Evrovizije i daću sve od sebe da postignem uspeh. Volela bih da moj Supermen postane internacionalni hit.

Imaš li neku poruku za čitaoce u Srbiji?

- Hvala vam svima što ste izdvojili vreme dan pročitate ovaj intervju o meni. Želim vam svima da ostanete pozitivni, da se borite za svoju ljubav i nikada ne odustajete.

Lara hvala ti puno na izdvojenom vremeni, želimo ti puno uspeha.

- Hvala vama puno! Bilo mi je zadovljstvo.