11039564_10206300567938507_134721772_n (1)

Knez predstavlja pesmu 21. marta u Podgorici

Crna Gora ce svoju pesmu za Beč predstaviti u subotu 21. marta u Podgorici, uz direktan prenos na TVCG1. Nenad Knežević Knez na tom takmičenju izvešće pesmu Adio, koju je komponovao Željko Joksimović, dok su tekst napisali Marina Tucaković i Dejan Ivanović, saopštila je RTCG.

Veoma sam zadovoljan kompozicijom sa kojom će se naša zemlja predstaviti i mogu da kažem da su reakcije onih koji su imali prilike da je čuju, već na prvo slušanje izuzetno pozitivne, što nam uliva optimizam da ćemo u Beču ostvariti dobar rezultat, kaže Knez.

On je dodao da veruje da će i crnogorska javnost prepoznati profesionalizam celog kreativnog tima i da će imati nepodeljenu podršku u predstavljanju Crne Gore na Evroviziji.

Tokom sledeće nedelje trebalo bi da bude završen i video spot koji će, ovog puta, iz eksterijera biti preseljen u studijski prostor.

Očekuje nas mnogo posla do Evrosonga. Pored redovnih obaveza koje nameće tim iz organizacije takmičenja, potrudićemo se da što bolje i što dalje predstavimo našu pesmu. “Mala Evrovizija” priprema se za 18. april, kada se u Amsterdamu održava koncert na kome svake godine nastupe gotovo svi izvođači koji se mesec dana kasnije nađu na velikoj sceni Evrosonga. Nakon toga dolazi i Eurovision party u Londonu, a organizatori obe manifestacije snose troškove boravka za sve učesnike, dodao je Knez.

Crna Gora je prošlogodišnjom numerom Moj svijet, Sergeja Ćetkovića, prvi put uspela da se plasira u finale Pesme Evrovizije. Jedan cilj je ispunjen, ali dolaze novi, najvaili su iz RTCG.

Želja nam je da se, pre svega, što bolje pokažemo u Beču, a ljudi koji su u našoj delegaciji svojim iskustvom i kreativnošću sigurno će doprineti da svoj plan realizujemo. Pokušaćemo da, uz pomoć svih subjekata koji kroz ovaj projekat prepoznaju dobru promociju naše zemlje, pokrijemo sve troškove koje ovo tamičenje iziskuje, najavio je Knez.

Ove godine, Crna Gora nastupa u drugoj polufinalnoj večeri, koja je na programu 21. maja.

Izvor
  • RTCG