Austrija_balon

Ko predstavlja Austriju u Beču?

Ko će predstavljati zemlju domaćina, Austriju, na 60. Pesmi Evrovizije, saznaćemo u petak, 13. marta, kada je na programu finale njihovog izbora „Eurovision Song Contest – Wer singt für Österreich?“.  Finale će ići uživo iz ORF centra, a po završetku dvočasovnog šoua dobićemo odgovor na pitanje ko će na evrovizijsku pozornicu: Celina Ann, DAWA, Folkshilfe, Johann Sebastian Bass, The Makemakes ili Zoe

Ovih šestoro izvođača pokušaće da ubede međunarodni žiri i publiku da svoj glas daju baš njima. Oni će izneti pesme koje su prošle nedelje odabrali njihovi mentori, Anna F, Nazar i The BossHoss. Osim njih, na sceni će se pojaviti i prošlogodišnja pobednica, Končita Vurst.

Nakon što budu izvedene sve pesme, najpre će glasati žiri, koga će činiti predstavnici iz sledećih 10 zemalja: Italije, Španije, Ujedinjenog Kraljevstva, Francuske, Nemačke, Slovenije, Holandije, Letonije, Izraela i Australije. Publika će glasati pozivom ili slanjem rednog broja pesme SMS-om na broj telefona 09010 5909 (cena poruke 50 centi). Glasovi žirija i publike će se sabrati i dva najbolja izvođača proći će u superfinale, iz koga će kao pobednik izaći samo jedan i to isključivo zahvaljujući glasovima publike. 

Voditeljka šoua biće Mirjam Vajhzelbraun.

Voditeljka Mirjam Vajhzelbraun (Foto: ORF/Thomas Ramstorfer)

Voditeljka Mirjam Vajhzelbraun (Foto: ORF/Thomas Ramstorfer)

Poslušajte takmičarske kompozicije:

The Makemakes - I am yours
Celina AnnUtopia
DAWA – Feel alive
Folkshilfe – Who you are
Johann Sebastian Bass – Absolutio
Zoe – Quel filou (u finalu će pevati na engleskom)

Finale možete pratiti u petak, 13. marta od 20:15 na ORF eins kanalu, odnosno onlajn putem na tvthek.orf.at, kao i na eurovision.tv.

Pogledajte promotivne fotografije pred finale (Foto: ORF/Thomas Ramstorfer)

Izvor
  • ORF