Louis_Voice_Winner_Kyriakou

Maria Elena Kirjaku za Grčku

Grčku će na Pesmi Evrovizije u Beču predstavljati Maria Elena Kirjaku sa pesmom One last breath, odlučili su grčki gledaoci i stručni žiri.

Šou koji su organizovale NERIT i Mad Show TV u Atini, počeo je tako što su ovogodišnji učesnici izveli pemu My nuber one, koja je Grčkoj pre tačno 10 godina donela do sada jedinu pobedu na Pesmi Evrovizije. Posle kratkog videa o grčkoj pobedi, na sceni se pojavila i Elena Paparizu koje je izvela pesmu Rise like a phoenix Končite Vurst i svoju novu pesmu Love till it’s over sa duom HouseTwins.

Nakon što su voditeljke Doreta Papadimitriu i Mari Sinatsaki predstavile žiri, mogli smo videti Tanosa Kalirisa & Kings sa pemom Stop, koja je Grčku predstavljala 1987. godine, zatim nastup Lukasa Jorkasa sa dečjim horom, koji je izveo pesmu iz Dizeldorfa Whatch my dance. Kao specijalni gosti pojavila se i kiparska grupa One koja je izvela svoju evrovizijsku pesmu iz Talina Give me your love.

U studiju je zatim održan mini evrovizijski kviz, nakon čega smo se podsetili nekih pobednika iz prošlosti, kao i ranijih grčkih učesnika na Pesmi Evrovizije.

Nakon prvog sata šoua, koji je predstavljao uvod u najuzbudljiviji deo večeri, na scenu su stupili takmičari:

1. C:REAL – Crash and burn

2. Thomai Apergi & Legend – Jazz & Sirtaki

3. Barrice – Ela

4. Shaya – Sunshine

5. Maria Elena Kiriakou – One last breath

U revijalnom delu nastupili su predstavnici Grčke u Kopenhagenu Friki Fortun feat. Riskikid sa pesmom Rise up, predstavnik Kipra u Beču Janis Karajanis sa pesmom One thing I should have done, Bojs i Nojz koji su izveli pesmu grupe Antique Die for you, koja je osvojila 3. mesto na Pesmi Evrovizije 2001. i Elena Paprizu sa pesmom Otan Aggeloi Klaine.

Poslušajte pobedničku pesmu!