Genealogy

Poznat peti član jermenskog sastava Genealogy

Mary-Jean O’Doherty Vasmatzian je peti član grupe Genealogy, objavljeno je danas na fejsbuk profilu grupe, a ona predstavlja Australiju u ovom projektu. Kao što nam je od ranije poznato ovaj bend okuplja umetnike poreklom iz Jermenije, a koji žive na pet različitih kontinenata. Sada je kompletirana lista izvođača koji dolaze sa jednog od pet kontinenata i ona izgleda ovako: Stephanie Topalian (Azija), Essaï Altounian (Evropa), Vahe Tilbian (Afrika), Tamar Kaprelian (Amerika) i Mary-Jean O’Doherty Vasmatzian (Australija). Ostalo je još da saznamo ko je šesti član grupe Genealogy, a odnosi se na izvođača koji živi i stvara u Jermeniji.

Mary-Jean ODoherty Vasmatzian

Mary-Jean poseduje zapanjujuć i veoma izražen i jak glas, sopran, a svojim prisustvom ispunila je mnoge poznate operske kuće. Njena majka, poreklom iz Jermenije, imala je veliki uticaj na njeno obrazovanje, ohrabrila ju je da uči da peva, pleše i svira flautu. Njen rad je inspirisan od strane jermenskog kompozitora, pevača, muzikologa i sveštenika, Komitasa.

Ja sam jako oduševljena i počastvovana što ću biti u sastavu grupe Genealogy koja će predstavljati Jermeniju pa Pesmi Evrovizije u Beču, u maju ove godine.

Mary-Jean ODoherty Vasmatzian1Mary-Jean O’Doherty Vasmatzian rođena je u Hjustonu, Teksas, iz mešovitog braka, od majke koja ima korene u Grčkoj i Jermeniji, i oca Australijanca. Studirala je u Severnoj Karolini, gde je završila umetničku školu, i na East Carolina univerzitetu gde je diplomirala odsek glas i flauta, a takođe je diplomirala i psihologiju 2005. godine. Kasnije studiranje pevanja u Sidneju donelo joj je nagradu za studije na Kardif akademiji, a poziv je usledio na dodelama nagrada australijske međunarodne kuće opere. Bila je gost u mnogim operskim kućama. 2010. godine nastupala je u nacionalnoj operi Velsa, godinu dana kasnije u nacionalnoj operi Praga. 2011. godine u Londonu nastupala je u Royal Albert Hall-u, da bi 2012. našla svoje mesto i na Opera Teatru u Sent Luisu. Na dodelama nagrada u Parizu osvojila je prvu nagradu. Osvojila je The Mathy Award, i nastupala je na završnom koncertu sa australijskom operom i balet orkestrom koje sprovodi maestro Richard Bonynge.

Genealogy5

Uskoro ćemo saznati ko je izvođač koji nam dolazi iz Jermenije i time će biti kompletirana lista sa imenima izvođača grupe Genealogy. Tačan datum predstavljanja pesme „Don’t deny“, sa kojom će se Jermenija predstaviti evrovizijskoj publici, još uvek nije poznat, ali se očekuje uskoro.