Foto: ORF/Thomas Ramstorfer
Foto: ORF/Thomas Ramstorfer

Volonteri spremni za Evroviziju

Proces selekcije volontera, koji je počeo u novembru otvaranjem konkursa, okončan je 14. marta kada je u Beču održan finalni kasting. Odabrano je 800 volontera za različite pozicije: rad u pres centru, odeljenju za akreditacije, na info pultu, kao domaćini delegacijama, vođe tima, podrška za publiku. Volonteri koji će biti domaćini delegacijama, već su tokom sastanka šefova delegacija, održanog pre deset dana, imali priliku da upoznaju neke delegate za koje će biti zaduženi.

Svi volonteri su opremljeni brendiranom garderobom. Naime, dobili su torbu sa tri majice, puloverom sa kapuljačom i jednim štepanim prslukom. Pored toga, oni koji budu na raspolaganju delegacijama, dobili su i kabanicu. Takođe, svi volonteri će nositi bele Adidas Originals Superstar patike. Evrovizijska modna kolekcija je dizajnirana tako da odgovara evrovizijskom logotipu. pa su majice prskano roze boje sa odštampanim sloganom „Building Bridges“ (Gradimo mostove) na prednjoj, odnosno „May I help you?“ (Mogu li da vam pomognem?) na zadnjoj strani, puloveri su boje peska, prsluci boje plavog patlidžana, a kabanice žute. Na njima su istaknuti bedževi sa ESC logoom. Sva garderoba je proizvedena u Evropi i označena je Oeko-Tex sertifikatom. 

Garderobi je posvećeno dosta pažnje, vodilo se računa o merama, tako da će se volonteri prijatno osećati u njoj, a posetioci će ih lako uočiti.

Izvor
  • ORF