LoicNottet Photography & Art Work by Josh Brand+úoFINAL 02 - POCHETTE FINALE2

Loik Note govori za OGAE Srbija

Dragi posetioci, OGAE Srbija nastavlja sa intervjuima sa ovogodišnjim učesnicima Pesme Evrovizije. Za naš sajt evropesma.org, intervju je dao predstavnik Belgije Loik Note. 

Zdravo Loik! Da li si nervozan jer se Pesma Evrovizije približava?

- Pa i ne baš. Sada ne paničim, samo sa nestrpljenjem iščekujem svoj nastup u Beču. Mislim da ću da paničim malo 5 minuta pre svog nastupa.

LoicNottet Photography & Art Work by Josh Brand+úo(7) copy copyKako teku tvoje pripreme?

- Imam puno proba i puno sastanaka sa svojim timom da bih se što bolje pripremio za svoj nastup.

Možeš li nam reći nešto više o svom nastupu? Da li će biti neke koreografije?

- Biće veoma veselo i minimalistički sa ,,robotskim“ pokretima. Bićete iznenađeni.

Da li si čuo ostale takmičare?

- Nisam. Doneo sam tu odluku jer nisam želeo da se stresiram i imam pritisak. Znam da Rhythm inside nije tipična evrovizijska pesma, da je drugačija. Takođe ne želim da se upoređujem sa drugim takmičarima i naglo doživim veliki stres.

Prošlo je 12 godina kako je Belgija poslednji put bila u top 3 pesama na Evroviziji. Da li misliš daLoicNottet Photography & Art Work by Josh Brand+úo(3) copy možeš da osvojiš tako visok plasman, ili možda čak da pobediš?

- Ne znam, i iskreno – ne zanima me toliko. Za mene je najbitnije da predstavim svoje zemlju što je bolje moguće. Nisam veliki ljubitelj takmičenja. Ja sam sebi svoj najveći protivnik. Naravno da bih voleo da budem u najboljih tri, ali ako ne budem bio želim da u svojoj glavi mislim da sam učinio najviše što sam mogao.

Da li si bio više nervozan pred start belgijskog The Voice takmičenja ili sad pred početak Evrovizije?

- Za mene je sve to isto jer sam zaljubljen u pozornicu. Bilo da nastupam u Belgiji ili Austriji, ispred 5 ili 20 miliona gledalaca ja ću se zabaviti. Najbitnije je da dam sve od sebe. Scena je sve što želim u životu.

Kako si se osećao kada je Sia podelila tvoj ,,kaver“ njene pesme Chandelier? Da li si očekivao tako nešto?

- To je zaista neverovatno! Sjajno! Nisam očekivao tako nešto pa je samim tim i iznenađenje bilo veće. Tako sam srećan! Obožavam je i njena muzika mi puno znači. Zaista želim da je upoznam jednog dana, iako možda zvuči smešno- to je jedan od mojih snova.

U svojoj budućoj karijeri da li vidiš sebe kao nekoga ko izvodi brže pesme ili balade?

- Mislim da ću izvoditi obe jer ih obe volim. Sve zavisi od trenutka kako se osećam dok pišem pesme.

Koji su tvoji planovi za karijeru posle Pesme Evrovizije?

- Nemam planove za karijeru posle Evrovizije. Želim da snimim album, ali ne znam kad. Možda sledeće godine, ili za dve godine, ili…

Tim OGAE Srbija ti se zahvaljuje na izdvojenom vremenu i želi ti puno sreće u Beču!