onelast_kyriakou_digital_cover

Maria Elena Kirjaku govori za OGAE Srbija

Dragi posetioci, OGAE Srbija nastavlja sa intervjuima sa učesnicima Pesme Evrovizije 2015. Danas vam donosimo intervju sa Mariom Elenom Kirjaku, predstavnicom Grčke u Beču.

Zdravo Maria, hvala ti što si odvojila vremena da popričaš sa nama. Prvo bih te pitao da li se raduješ odlasku u Beč.

Pozdrav i tebi i vašim čitaocima. Da, veoma sam uzbuđena i nestrpljiva da dođem u Beč. Pre mesec dana sam bila tamo da bih snimila drugi deo razglednice i prosto se zaljubila u grad i u zemlju. Sigurna sam da će to biti jedno veliko iznenađenje za mene.

Da li si svesna šta te sve čeka tamo?

Da budem iskrena, nisam bila do pre par dana, dok nisam videla pune planove. Biću veoma zauzeta, ali kako ću raditi nešto što volim neće mi teško pasti i ne sumnjam da ću se provoditi u vremenu između proba.

maria elenaDa li ćemo biti u prilici da čujemo još neke verzije tvoje pesme?

Nedavno smo objavili grčku verziju, a za dalji period ne bih mogla ništa definitivno da potvrdim, osim da ćemo verovatno izbaciti francusku verziju.

Grčka nam šalje žensku baladu, prvu od 2006. godine kada je Ana Visi pevala Everything.

Ja sam uvek za jednostavnost. Time smo se vodili i u nacionalnom finalu i pobedili, a kako se pobednički recept ne menja, time ćemo se voditi i prilikom kreiranja nastupa za Beč. Želimo da pored jednostavnosti istovremeno bude i umetnički i upečatljiv.

Da li si čula ostale pesme? Koje od njih ti se sviđaju?

Kako sam ja veliki fan Evrovizije, naravno da sam poslušala ostalih 39 pesama. Izdvojila bih švedsku, italijansku, špansku i albansku pesmu.

Da li je među njima tvoj favorit?

Stvarno ne bih mogla da se odlučim. Svaka mi se sviđa na svoj način. Danas mi se najviše sviđa neka bržeg ritma, sutra to može biti neka balada. Sve zavisi od mog raspoloženja.

Ovo je 60. takmičenje za najbolju pesmu Evrope. Možeš li izdvojiti par pobedničkih pesama koje ti se najviše dopadaju?

Rekla bih da su to In your eyes od Niam Kavane i Euphoria od Loren. Obe pesme su izvele pevačice koje imaju odlične vokale.

Možeš li nam reći nešto o svom nastupu?

Kao što sam pomenula, vodićemo se jednostavnošću, sada stvarno  ne mogu reći ništa više od toga da sa sobom na sceni neće biti plesača.

I za kraj imaš li neku poruku za naše čitaoce?

Zabavite se gledajući ovogodišnju Evroviziju! Nadam se da vam se svidela moja pesma i ako jeste, molim vas, ne zaboravite da glasate za mene.

Preuzmite „One last breath“ u MP3 formatu: