Foto: ORF/Roman Zach-Kiesling
Foto: ORF/Roman Zach-Kiesling

Mejkmejks dobio svoje pivo

Predstavnici Austrije na ovogodišnjoj Pesmi Evrovizije, grupa Mejkmejks (The Makemakes), proizveli su pivo koje je ponelo njihovo ime. To su učinili u Otakrinškoj pivari u Beču, zajedno sa majstorom za pivo, Martinom Simionom.

Ukupno 3.000 flaša piva „The Makemakes – Das Bier“ biće posluženo gostima na žurci „Dobrodošli u Austriju“, koja će se održati u Euro klubu, 17. maja od 20 časova. Tip ovog piva je englesko Pale Ale, napravljeno od austrijskih sirovina – slada Pilsner i hmelja Magnum. Time se doprinosi evrovizijskom sloganu „Gradimo mostove“.

„Strast prema muzici spaja poznate, Otakrinšku pivaru i Pesmu Evrovizije 2015. Otakrinška pivara ugostiće Euro klub, koji će biti mesto okupljanja izvođača, novinara i delegacija. Povezani smo sa muzikom, posebno kroz našu kraft pivaru otvorenu u jesen 2014. koja radi pod motom „spravljeno sa ljubavlju i muzikom“. Prema tome, mi smo posebno zadovoljni što su austrijski kandidati Mejkmejks zajedno sa našim timom u pivari kreirali svoj pivski specijalitet.“, rekao je Matias Ortner, šef pivare.

„To nam je uvek bio san, da napravimo naše pivo, jer je moj deda bio majstor za pivo.“ – rekao je Markus, a ostatak benda dodaje „Verujemo da smo dobili veoma dobro, voćno pivo sa izbalansiranim premijum sladom i jakom aromom hmelja – uzgred pogodnim za one koji ne piju pivo“.

Izvor
  • ORF