IMG_5071.JPG

Održano druženje učesnika Pesme Evrovizije iz regiona

Večeras je u centralnom holu UŠĆE šoping centra na Novom Beogradu održana promocija predstavnika četiri zemlje iz regiona na Pesmi Evrovizije 2015. Sa fanovima su se družili i napravili sjajnu atmosferu, predstavnica Srbije, Bojana Stamenov, Crne Gore, Nenad Knežević Knez, Makedonije, Daniel Kajmakoski i Moldavije, Eduard Romanjuta.

Voditeljka programa, mlada glumica Ivana Stančev, najpre je predstavila sve goste, nakon čega se prisutnima obratio Nenad Pribak, predsednik OGAE Srbija i pozdravio sve prisutne u ime organizatora dešavanja, UŠĆE šoping centra i OGAE Srbija. Evrovizijske nade su malo pričale o svojim pripremama za najveći muzički šou, naporima koje ulažu da svoje zemlje predstave u najboljem svetlu, kao i svojim saradnicima na evrovizijskom zadatku.

Na pitanje da li ga hvata nervoza jer će praktično otvoriti Pesmu Evrovizije, pošto nastupa prvi u prvom polufinalu, Eduard je rekao da nema taj osećaj i da misli da će sve biti u redu jer tu će biti i Bojana, koja je u istom polufinalu. Dopada mu se što su Srbi otvoreni i gostoprimljivi, u šta se uverio kroz brojna pojavljivanja u radio i televizijskim emisijama, ali i na večerašnjem druženju. S obzirom da Ukrajina ove godine ne učestvuje na Evrosongu, on je iskoristio mogućnost da se prijavi na moldavski nacionalni izbor kao strani državljanin, gde je pobedio. Podsetimo, Eduard je svoju posetu Beogradu započeo u utorak, a završiće je sutra.

Naša predstavnica, Bojana Stamenov, došla je na okupljanje sa koreografske probe. Srpski tim radi naporno u nadi da će se zalaganje isplatiti. Pošto je pesmu snimila na srpskom, engleskom, španskom, francuskom i nemačkom jeziku, postavilo se pitanje da li razmišlja o još nekom, na šta je Bojana rekla da ništa nije isključeno i našalila se da bi možda mogla da zapeva na ruskom. Ipak ono što je najavila, to je da će izbaciti instrumentalnu verziju pesme u kojoj će lično svirati.

U prvom bloku večerašnjih nastupa, Knez je izveo svoju novu pesmu „Znam da nisi ona“ kojom najavljuje svoj novi album koji se očekuje na leto, Daniel je otpevao pesmu „Ljubavi“ Željka Joksimovića, dok se Bojana odlučila za „Ain’t Nobody“. U drugom bloku su izveli svoje evrovizijske pesme. Najpre je Eduard otpevao „I want your love“, Bojana „Beauty never lies“, Daniel „Autumn leaves“ i Knez „Adio“.

Osim brojnih fanova koji su se okupili da podrže svoje miljenike, bilo je prisutno i dosta medija koji su ispratili događaj te intervjuisali izvođače. Za kraj je usledilo grupno fotografisanje aktera večerašnjeg druženja. Prisutni su po završetku glavnog programa imali priliku da se slikaju sa izvođačima, dobiju autograme, ali i promotivno CD izdanje Knezove pesme.

Srbija, Makedonija i Moldavija će nastupiti u 1. polufinalu Pesme Evrovizije, 19. maja, dok će Crna Gora nastupiti u 2. polufinalu, 21. maja.

Pogledajte delić atmosfere kroz fotografije (Foto: Aleksandar Pešić):

Za više fotografija kliknite na donji link.