Foto: ORF/Milenko Badžić
Foto: ORF/Milenko Badžić

Završena evrovizijska scena

Većina radova na evrovizijskoj sceni u bečkoj Wiener Stadthalle je gotova. Gradnja scene započeta je 7. aprila, a već nakon dve nedelje možemo videti kako će scena zaista izgledati. Juče su radove obišli direktorka ORF-a Katrin Cehner i režiser Kurt Proganc. Tom prilikom su njih dovoje izrazili zadovoljstvo napretkom radova, a režiser prenosa Kurt Proganc je izjavio da će prvi put raditi prenos sa 26 kamera, a glavna novina je što će se koristiti i JitaCam kamera, prvi put na Pesmi Evrovizije.

Kako je organizator najavio, ova Pesma Evrovizije biće ekološka, pa će se posebna pažnja, u skladu sa ekologijom, pokloniti montaži, a kasnije i demontaži bine, kako bi što manje otpada ostalo, a ostatak od konstrukcije i demontaže će se grupisati i eventualno reciklirati ako bude bilo moguće.

Inače, kao što smo ranije pisali, scena je u obliku velikog oka koje obuhvata čitavu binu, koja se sastoji od 1.288 pojedinačnih stubova, ima širinu od 44 metra, visinu od 14,3 metra i dubinu od 22 metra. Stubovi su na prednjoj strani opremljeni LED tehnikom i mogu stvarati najrazličitije svetlosne efekte. Površina bine u samom oku ima širinu od 14,2 metra i raspolaže u čitavoj dužini LED podlogom prečnika 11 metara. U pozadini konstrukcije u obliku oka nalazi se LED zid širok 26 i visok 8,5 metara, koji se u sredini može razdvojiti do širine od 13 metara.

Pogledajte kako izgleda scena. Foto: ORF/Milenko Badžić

Izvor
  • ORF