Cityvizija2015_6657.jpg

Pobednik Cityvizije 2015 Mila Ristović

Sinoć je u Delta City-ju na Novom Beogradu, održano 8. takmičenje u pevanju evrovizijskih karaoka „Cityvizija 2015″ u organizaciji OGAE Srbija i Delta City šoping mola. Nastupilo je 12 takmičara uključujući jedan duet, koji su mahom izvodili novije evrovizijske hitove, a čuli smo i tri pesme koje će se naći na predstojećoj Pesmi Evrovizije u Beču. Imali smo priliku da slušamo 8 devojaka i 5 momaka. Na kraju, žiri je bio gotovo jednoglasan u odluci da pobedu na ovogodišnjoj Cityvizije dodeli Mili Ristović, koja je izvela pesmu „Korake ti znam“.

Voditelj programa bio je poznati glumac Zoran Pajić.

Takmičare je ocenjivao petočlani stručni žiri koga su činili Leontina Vukomanović, poznati kantautor i tekstopisac pesme „Ceo svet je moj“, Saška Janković, prateći vokal Bojane Stamenov i učesnica Beosonga 2013, a evrovizijskoj publici je poznata i kao prateći vokal Milanu Stankoviću 2010. i Nini Radojičić 2011. godine, Ana Milenković – pop pevačica, članica sastava Beauty Queens koje su nastupale sa Marijom Šerifović u Helsinkiju, Dušan Svilar, pevač, učesnik Beosonga 2013. godine i Miki Damjanović, glumac i voditelj nekadašnjeg srpskog nacionalnog izbora za Dečju Pesmu Evrovizije.

Na početku programa voditelj je posebno predstavio svakog člana žirija. Kako je Miki bio jedini član koji nije sa muzičke scene, istakao je da će on biti onaj koji će ocenjivati šarm i sam nastup. Predsednica žirija je bila Leontina, i njeni poeni bi u slučaju jednakog zbira poena odlučili pobednika, ali za tom merom ipak nije bilo potrebe, jer su svi takmičari dobili različit broj poena. Treba istaći i da su svi takmičari dobili makar jedan poen, te nagrađeni za svoj trud, ali i pevačko umeće.

Ono što ovu manifestaciju tradicionalno krasi je i prisustvo srpskog predstavnika na Pesmi Evrovizije. Ipak, naša predstavnica u Beču, Bojana Stamenov, opravdano je izostala ovog puta zbog promotivne turneje u Mađarskoj, ali snimila je video poruku kojom se obratila prisutnima na karaokama i poželela im sreću na takmičenju, a otpevala je i delić svoje pesme „Beauty never lies“ i najavila gošću iznenađenja. To je bila Marija Serdar, učesnica Pinkovih zvezdica, koja je uživo otpevala „Ceo svet je moj“.

Potom su na scenu stupili takmičari, a priliku da probije led, imala je Sanda Mašić i to je uradila sjajno s obzirom na krajnji rezultat. Između ostalih, čuli smo tri pobedničke pesme, „Rise like a phoenix“, „Molitvu“ i „Oro“. Po završetku svih nastupa, žiri je dodelio svoje poene po evrovizijskom principu, te proglasio najbolje. Prvo mesto je zauzela Mila Ristović, drugo Sanda Mašić, a treće Uroš Stefanović. Mila je već jednom pobedila na karaokama u organizaciji OGAE Srbija, i to 2012. sa pesmom „Oro“.

Ispred Delta City-ja, nagrade je najboljima uručila Bojana Živanović. Pobednica je dobila Delta City poklon karticu u vrednosti od 15.000 dinara, dok su drugoplasirani i trećeplasirani dobili kartice sa 10.000, odnosno 5.000 dinara.

Konačni rezultati glasanja (kliknite na sliku za uvećan prikaz):

Cityvizija2015_rezultati

Pogledajte fotografije (Foto: Aleksandar Pešić):

Za više fotografija kliknite na donji link.