OSC2015Serbia_logo

Izbor srpskog predstavnika za OGAE Song Contest 2015

Nakon prošlogodišnje pobede OGAE Francuska sa pesmom Indile „Dernière danse“, francusko udruženje evrovizijskih fanova je domaćin ovogodišnjeg izdanja takmičenja OGAE Song Contest.

OGAE Song Contest je godišnje takmičenje za sve OGAE klubove u kom se predstavljaju pesme koje ni na koji način nisu povezane sa Pesmom Evrovizije. To znači da nisu učestvovale na nacionalnom izboru za Pesmu Evrovizije, niti na samoj Pesmi Evrovizije. Članovi svakog OGAE kluba internim nominacijama i glasanjem biraju pesmu koja će njihovu zemlju predstavljati na ovom takmičenju, koje je najbolji način upoznavanja aktuelne evropske muzičke produkcije, ali i dobar pokazatelj evropskih muzičkih trendova. Pravilo je da pesma mora biti objavljena u tekućoj ili prethodnoj kalendarskoj godini, da mora biti otpevana na jeziku zemlje iz koje dolazi, kao i da je kraća od 5 minuta. U toku je srpski izbor za ovo takmičenje, a od 31 pesme koje su bile nominovane, u finale se plasiralo sledećih 10 (preslušajte ih klikom na naziv pesme):

IZVOĐAČ PESMA
1. Aleksandra Radović Mali peh
2. Aleksandra Radović S tobom zauvek
3. Ana Stanić Neka gori sve
4. Emina Jahović Nesanica
5. Goca Tržan Gluve usne
6. Jelena Tomašević Ime moje
7. Jelena Tomašević Ludo zabludo
8. Stevan Anđelković Nikad prave ljubavi
9. Željko Joksimović Ranjena zver
10. Željko Vasić Kada spavaš

Glasa se po evrovizijskom principu (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10 i 12 poena), a pravo glasa imaju:

  • Članovi OGAE Srbija
  • Članovi foruma registrovani do 02.07.2015, koji imaju napisanih bar 20 smislenih postova
  • Predstavnici stranih OGAE klubova
  • Fanovi naše Facebook strane

Glasovi svake od navedene četiri grupe vredeće po 25%. Rok za glasanje je do 31. jula. Ako ste član društvene mreže Facebook, možete da glasate putem posebno kreirane aplikacije na adresi apps.facebook.com/ogaesongcontest. Pesma koja prikupi najviše poena postaće predstavnik OGAE Srbija na takmičenju OGAE Song Contest 2015. U slučaju da dve ili više pesama imaju isti broj poena, prednost će imati pesme koje imaju više većih ocena, a ako na osnovu toga nije moguće odrediti redosled, prednost će imati pesma koja je dobila više poena od članova OGAE Srbija.