Stockholm1

Stokholm domaćin Pesme Evrovizije 2016!

Stokholm, glavni grad Švedske, biće domaćin 61. izdanja Pesme Evrovizije, objavila je zvanična stranica Pesme Evrovizije eurovision.tv.

Pesma Evrovizije 2016 biće održana u Eriksson Globen Arenikapaciteta od 12 – 16 hiljada mesta. Pored Globen Arene u organizaciju biće uključeni i objekti  Hovet koji će biti domaćin pres centra, kapaciteta za 1500 akreditovanih novinara, kao i Annexet u kome će se naći delegacije tokom proba i nastupa. Podsetimo da su preliminarni datumi za Pesmu Evrovizije sledeće godine 10, 12 i 14. maj, a da je ovo drugi put, nakon 2000. godine, da se Pesma Evrovizije održava u istoj dvorani.

globearena

Eriksson Globen Arena

Proces izbora grada domaćina počeo je odmah nakon pobede u Beču, a Stokholm je dao najbolju ponudu, istakao je Martin Österdahl, izvršni poducent takmičenja ispred SVT. On je istakao da će u organizaciju pokušati da uklope i Tele2 Arenu, koja je bila prvobitni izbor švedske nacionalne televizije.

Svoje oduševljenje da će Stokholm i Globen Arena biti domaćini nije krio ni izvršni producent Pesme Evrovizije Jan Ola Sand, koji je na svom Tviter profilu napisao: Čestitam Stokholmu, radujemo se organizaciji Pesme Evrovizije 2016 sa vama.

Gradonačelnik Stokholma Karin Wanngård ovom prilikom je izjavio:

Stokholm je muzika. Naš grad vri od muzičkih aktivnosti. Kreativnost je ono što je blisko našim srcima i to je nešto što želimo da osećamo, kao jasnu prepoznatljivost u našem gradu. Biti grad domaćin Pesme Evrovizije je nešto što nam daje priliku da osnažimo i podstaknemo angažovanje svega što muzika donosi za građane Stokholma, kao i to da će svi doći ovde kako bi bili deo švedskog muzičkog čuda.

Hanna Stjärne je ispred švedske nacionalne televizije SVT poželela dobrodošlicu svim zemljama u Stokholm:

Želim doborodošlicu u Stokholm delegacijama iz oko 40tak zemalja na najveći svetski televizijski spektakl. Pesma Evrovizije je muzički party i festival, a u Stokholmu će biti oboje. 

Kada su u pitanju karte za ovaj događaj, više informacija će biti dostupno krajem godine, kada se bude izabrao i službeni partner.

Izvor
  • eurovision.tv