JESC 2015 logo

Predstavljamo prve tri pesme Dečje Evrovizije 2015

Kako nam se Dečja Evrovizija sve više bliži, uveliko teku pripreme već izabranih takmičara, a u jeku su i izbori predstavnika ostalih zemalja učesnika. OGAE Srbija vam predstavlja prve tri pesme koje su odabrane na nacionalnim izborima svojih zemalja.

  ALBANIJAAlbanija_mini

Albanci su još u martu mesecu potvrdili svoj povratak na scenu Dečje Evrovizije i doneli odluku da svog predstavnika izaberu na 52. festivalu Mbarëkombëtar i Këngës për Fëmijë u maju mesecu.Mishela rapo Kao pobednik je izašla Mishela Rapo. Autori ove pesme su Pandi Laço i Adrian Hila, dvojac već poznat evrovizijskom svetu zbog njihovih pesama koje su ranijih godina predstavljale Albaniju na Pesmi Evrovizije (2005. Ledina ÇeloTomorrow I go, 2007. Frederik NdociHear my plea, 2008. Olta Boka - Zemrën e lamë peng).

Mishela Rapo je rođena 15. decembra 2000. godine u Tirani. Ovo je njen drugi pokušaj da pobedi na nacionalnom izboru – 2012. godine je bila bezuspešna sa pesmom Mama Mia (Te Amo). Naziv njene ovogodišnje pesme je Dambaje. Poslušajte njenu pesmu klikom ovde.

Ukrajina_mini  UKRAJINA

Posle odluke Ukrajine da ove godine ne pošalje svog predstavnika na Pesmu Evrovizije, pod velikim znakom pitanja bilo je njihovo učešće na Dečjoj Evroviziji. Međutim, ukrajinska nacionalna televizija daje zeleno svetlo i donosi odluku da se predstavnik odabere na takmičenju koje će imati polufinale i veliko finale koje bi se sastojalo od 15 najboljih iz polufinala.Ana Trinčer Iako je prvobitno odabrano najboljih 15, u finalu se takmičilo 14 pesama (Alina Valuyska je diskvalifikovana zato što je ustanovljeno da je njena pesma plagijat pesme So Bright američkih muzičara Pretty Lights  i Eligh).

Kao pobednik izlazi Anna Trinčer sa pesmom Pochny z sebe. Ona je dobila najviši plasman od stručnog žirija, kao i najviše glasova publike. Rođena je 28. avgusta 2001. godine u Kijevu. Pokušala je da se domogne Dečje Evrovizije i prošle godine, međutim na ukrajinskom izboru zauzela je tek 13. mesto. Ukrajinskoj javnosti je poznata iz druge sezone takmičenja The Voice Kids gde je prošla audiciju ali ispala u drugoj rundi. Ukoliko želite da čujete njenu pesmu, to možete uraditi klikom ovde.

Belorusija_mini  BELORUSIJA

Najuspešnija država Dečje Evrovizije ni u jednom trenutku nije dovodila u pitanje učešće na takmičenju u Sofiji.ruslan Kao i Gruzija, Belorusija ima dve pobede, ali i jedno drugo i dva treća mesta. Pored Holandije su jedina država koja je učestvovala u svim izdanjima ovog takmičenja od osnivanja 2003. godine. Vođeni ogromnim ambicijama, beloruska nacionalna televizija zakazuje izbor predstavnika za 21. avgust, a otkriva sve učesnike i njihove pesme 26. juna. Kao ubedljivi pobednik i žirija i publike izdvojio se Ruslan Aslanov.

Ovaj trinaestogodišjak je dobio više od 5000 glasova publike, što je sjajan rezultat obzirom da je retko koja druga pesma uopšte dobila više od 1500 glasova. Javnosti je poznat kao jedan od takmičara ukrajinskog The Voice Kids iz 2015. godine. Kao i Mishela i Anna, i on je ranijih godina pokušao da se domogne Dečje Evrovizije ali bezuspešno. Naslov njegove pesme je Volšebstvo, i možete je preslušati klikom ovde.