Retro1974_logo

Rezultati OGAE Retro Contest-a 1974

Pobednici ovogodišnjeg izdanja takmičenja OGAE Retro Contest, posvećenog muzici iz 1974. godine, su Olivia Newton-John sa pesmom „Have Love, Will Travel“ u kategoriji Second Chance Retro i Carl Douglas sa pesmom „Kung Fu Fighting“ u kategoriji Guest Jury Hits. Ovo je četvrta pobeda udruženja iz Ujedinjenog Kraljevstva na ovom takmičenju, odnosno druga uzastopna OGAE Rest of the World, udruženja koje čine članovi iz zemalja koje ne učestvuju na Evrosongu, pa u skladu sa tim, na OGAE takmičenja mogu da šalju pesme iz ostatka sveta. U glasanju je učestvovalo 30 OGAE udruženja, uključujući Rumuniju koja nije bila među takmičarima.

Pesma Zdravka Čolića, Ljubav je samo riječ“, koja je bila predlog OGAE Srbija, zauzela je dobro 7. mesto. Najveće poene smo dobili od OGAE udruženja iz Grčke i Norveške, po 10 i Slovenije, Bugarske, Crne Gore i Luksemburga po 8.

OGAE Retro Contest je takmičenje u okviru OGAE mreže, koje je u stvari Second Chance Contest, gledano unazad počevši od 1986. godine. Lokalna OGAE udruženja biraju predstavnika u konkurenciji pesama koje su učestvovale na nacionalnim izborima, a nisu učestvovale na Pesmi Evrovizije. Zemlje koje nisu učestvovale na Pesmi Evrovizije tih godina, učestvuju u posebnoj kategoriji koja se zove „Guest Jury Hits“. Te zemlje predstavljaju pesme koje su po izboru lokalnih OGAE udruženja bile najveći hitovi u njihovim zemljama. Dosadašnje pobednike i rezultate naših predstavnika možete da pogledate OVDE.

Rezultati

(kliknite na slike za uvećan prikaz)

SCR_1974

Pobednička pesma: Olivia Newton-John – Have Love, Will Travel

GJH_1974

Pobednička pesma: Carl Douglas – Kung Fu Fighting