Hrvatska_balon

Ceo Balkan na okupu! Hrvatska se vraća na Evroviziju!

Zvanična stranica Pesme Evrovizije eurovision.tv, jutros je objavila podatak da ćemo na evrovizijskoj sceni u Stokholmu gledati i predstavnika Hrvatske, iako se HRT do sada još zvanično nije oglasio po tom pitanju. Podsetimo, Hrvatska je napustila ovo takmičenje 2014. godine usled teške finansijske situacije i nije slala svog predstavnika ni te niti naredne godine. Poslednji njen nastup bio je 2013. godine i to upravo u Švedskoj, kada ju je predstavljala Klapa s mora sa pesmom Mižerja, koja nažalost nije uspela da nađe put do finala.

Još nije poznato kako će Hrvatska izabrati svog predstavnika koji će ići u Stokholm. Da li će to uraditi interno kao 2012. i 2013. godine ili će organizovati festival kao nekih ranijih godina? Mada iako nezvanično, postoje neke glasine i šuškanja da bi Hrvatsku mogla da predstavlja Nina Kraljić, pobednik ovogodišnjeg muzičkog takmičenja The Voice – Najljepši glas Hrvatske u organizaciji HRT-a.

Bilo kako bilo, Balkan će ove godine biti kompletan nakon povratka Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Bugarske na ovo takmičenje!