Foto: radiosarajevo.ba
Foto: radiosarajevo.ba

Dalal i Deen predstavnici Bosne i Hercegovine u Stokholmu

Radiotelevizija Bosne i Hercegovine je, nakon jučerašnje zvanične potvrde povratka ove zemlje na evrovizijsku scenu posle 3 godine pauze, večeras održala konferenciju za novinare u toku koje je predstavila izvođače koji će nastupati za Bosnu i Hercegovinu u maju u Stokholmu.

Dalal Midhat-Talakić, Fuad Backović Deen kao i violinčelistkinja Ana Rucner, biće prvi predstavnici ove zemlje poslije 2012. godine, kada je u Bakuu pevala Maya Sar („Korake ti znam“). Deen je već poznat evrovizijskoj publici, budući da je u Istanbulu 2004. godine bio predstavnik BiH sa pesmom „In the disco“ i osvojio 9. mesto. Dalal je poznatija kao nekadašnja članica grupe „Erato“. Jedan od autora pesme koju će ovaj trio izvesti u Švedskoj je Almir Ajanović, a ista će biti premijerno predstavljena u februaru u specijalnoj TV emisiji posvećenoj Evroviziji.

Osim pomenutog trija, dio BiH tima biće i pevačica Zuzi Zu te reper Jasmin Fazlić Jala.

Nakon višenedeljnog iščekivanja odluke BHRT-a i pronalaska sponzora i finansija za učestvovanje, juče je iz ove televizijske kuće stiglo sledeće obaveštenje:

U skladu sa prethodnim odlukama Upravnog odbora, partneri BHRT u projektu Eurosong su osigurali sredstva za uplatu kotizacije za učešće na Eurosongu 2016 i garancije sponzora za pokrivanje ukupnih finansijskih troškova projekta.

U toku konferencije za štampu u RTV Domu, glavni ljudi BHRT-a najavili su promociju što samih predstavnika BiH, što i predstojećeg, 61. izdanja za Pesmu Evrovizije u Stokholmu putem emisija posvećenim upravo ovom događaju.

Podsetimo se nastupa Deena sa Evrosonga, te nekih ostvarenja Dalal i Ane.