jana.mirkovic

Intervju sa Janom Mirković

Predstavnica Crne Gore na ovogodišnjoj Dečjoj Pesmi Evrovizije, koja će se održati u Sofiji, Jana Mirković, odvojila je vreme za intervju za naš sajt. U nastavku pročitajte kako teku Janine pripreme za najveći dečji muzički festival.

Zdravo Jana, za početak možeš li nam reći kako si se osećala kada si saznala da ćeš predstavljati svoju zemlju na dečjem Evrosongu?

- Bila sam jako srećna, a nakon toga nestrpljiva, jer jedva čekam da osetim tu evrovizijsku atmosferu za koju svi govore da je uspomena za ceo život. Predstavljati moju zemlju, Crnu Goru, velika je čast za mene, jer ja predstavljam mladu generaciju. Jako mi je drago što se RTCG odlučio da i ove godine učestvuje na ovom takmičenju, a još draže što su me pozvali da ih predstavljam.

Reci nam nešto o svojoj pesmi. Kako je nastala?

- Pesma Oluja je jedna vesela pesma koja govori o dvoje mladih, o ljubavi. Mladost donosi veliku energiju i snagu, baš kao oluja. Pesmu je komponovao Mirsad Serhatlić, tekst smo pisali Boban Novović i ja, dok je aranžman i produkciju uradio Vladimir Graić, ispred studija „Revolution studio by Graja“. Saradnja sa njima je išla brzo i jednostavno. Dok pesma nije bila objavljena, mnogi su očekivali baladu, jer ih je naziv tako asocirao. Mi smo baš želeli da napravimo veselu pesmu, koja će doneti pozitivnu energiju i osmehe. Nadam se da smo to ostvarili.

Jano, šta očekuješ od svog učešća na predstojećem takmičenju?

- Pre svega, očekujem da opravdam poziv RTCG i mog tima koji je angažovan i porodice koja me podržava, ali želim i da se zabavim i uživam u nastupu na velikoj sceni. Jedva čekam da upoznam druge takmičare, novinare i ljude koji prate Dečju Pesmu Evrovizije.

Da li si čula još neke pesme drugih zemalja? Koje ti se dopadaju?

- Jesam. Ima dosta dobrih pesama ali omiljene ću vam reći nakon takmičenja. :)

Kako napreduju pripreme tvog nastupa? Možeš li nam reći nešto o njemu?

- Pripreme su počele odmah nakon mog pristanka da predstavljam Crnu Goru na DPE. Počela sam sa koreografijom, koju radi izuzetna Milica Cerović, koja ima iskustva sa Evrovizijom i velikim brojem projekata, zatim kostim mi kreira dizajnerka sa Cetinja, Ivana Murišić, koja je odradila sjajan posao, tu je i moj PR menadžer, Milica Fajgelj, koja je radila sa Knezom ove godine na velikoj Pesmi Evrovizije, i ostali saradnici na projektu. Drago mi je jer imam njihovu pomoć i savete koji su uvek dobrodošli. Nastup će biti u skladu sa pesmom Oluja.

Šta će biti ako pobediš, a šta ako budeš bila poslednja?

- U pobedi se ne ponesi a u porazu se ne ponizi. Najbitnije je da dam sve od sebe i da svi budemo zadovoljni.

Kako bi pozvala decu i ljude širom Evrope da glasaju za tebe i tvoju pesmu?

- Pesma Oluja govori o ljubavi! Svako čija je ljubav jaka poput oluje nek glasa za mene. :)

Jano, još jednom ti hvala na izdvojenom vremenu. Želimo ti sve najbolje na predstojećem takmičenju u Sofiji!

- Nema na čemu! Bilo mi je zadovoljstvo. Pozdrav vama i vašim čitaocima.

Jana se takođe upoznala sa Sergejem Ćetkovićem, koji je prošle godine predstavljao Crnu Goru u Kopenhagenu i svojoj zemlji doneo prvi plasman u finale, ali i sa Knezom, koji je ove godine bio u Beču. Sergej ju je posavetovao da treba da uživa u tom iskustvu, jer će ga bez obzira na plasman pamtiti. Za nju je bitno da svoj nastup iznese što bolje. Knez joj je rekao da će je bodriti iz Crne Gore, a da ona tokom nastupa treba da bude koncentrisana, da ne razmišlja o broju ljudi koji će je gledati preko svojih televizora i u areni, te da je bitno da zamisli da je u prijatnoj sredini.