OSCC2015_logo

Italija pobednik OGAE Second Chance Contest-a 2015

Pobednik takmičenja OGAE Second Chance 2015, u okviru najveće mreže fanova Pesme Evrovizije, OGAE International, je OGAE klub iz Italije čiji je predlog bio Nek sa pesmom „Fatti avanti amore“. Glasalo je 32 OGAE kluba za 18 pesama, a pobednička pesma je skupila rekordan broj poena, čak 305! Predstavnica Srbije, pesma „Suze za kraj“ Danice Krstić, zauzela je tek 15. mesto sa osvojenih 28 poena. Srpska pesma je dobila maksimalnih 12 poena od Slovenije, 7 poena od Crne Gore i po 3 poena od Grčke, Letonije i Turske.

Podsetimo, ovo takmičenje predstavlja tzv. „drugu šansu“, tj. to je godišnje takmičenje za zemlje koje su održale nacionalni izbore za Pesmu Evrovizije 2015. u Beču. Članovi lokalnih OGAE klubova biraju pesmu sa nacionalnog izbora, a u izboru su mogle da učestvuju sve pesme sa nacionalnog izbora, osim pesme koja je pobedila i koja je potom njihovu zemlju predstavljala na Pesmi Evrovizije. Zahvaljujući prošlogodišnjoj pobedi pesme „Survivor“ Helene Paparizu, OGAE Švedska, koja je pobedila čak 14 puta na ovom takmičenju, dobila je čast da organizuje i njegovo 29. izdanje. Spisak dosadašnjih pobednika i naših predstavnika možete da pogledate OVDE.

Pogledajte detaljne rezultate glasanja i video snimak sa prezentacijom glasova koji su pripremili članovi OGAE Švedska. (Kliknite na sliku za uvećan prikaz)

OGAESecondChance2015_glasanje

Poslušajmo pobedničku pesmu: Nek – „Fatti avanti amore“