Foto: RTS
Foto: RTS

Lena Stamenković ispraćena na Dečju Evroviziju

Večeras je u galeriji RTS-a održana konferencija za medije povodom odlaska predstavnice Srbije, Lene Stamenković, na Dečju pesmu Evrovizije 2015, koja se 21. novembra održava u glavnom gradu Bugarske, Sofiji.

LenaStamenkovic_1

Foto: RTS

Uz prisustvo velikog broja medija i Leninih prijatelja, zvanično je predstavljen CD i kompozicija „Lenina pesma“, koju će Lena Stamenković otpevati u ime Srbije pred stručnim žirijem i publikom 16 evropskih zemalja i Australijom. Promotivno CD izdanje sadrži četiri verzije pesme: na srpskom i engleskom jeziku, kao i instrumentalnu i karaoke verziju.

Prisutnima su se obratile Duška Vučinić, šef Službe za odnose s javnošću i korporativni imidž JMU RTS, kao i Anja Rogljić, šef delegacije Srbije na Dečjem Evrosongu. Od Lene očekuju kvalitetan nastup uz nadu da će pesma preneti poruku da deca ne smeju da budu sama na svetu, koji na njima i ostaje.

Lena Stamenković se zahvalila svima koji su došli da je podrže, kao i svima koji joj od trenutka kada je postala predstavnica Srbije daju veliku podršku, kako uživo, tako i na društvenim mrežama.

„Još od kad sam saznala da ću baš ja predstavljati Srbiju, jako sam uzbuđena. Znam da je to velika obaveza, ali ja jedva čekam da izađem na scenu. Nemam tremu. Pesma šalje posebnu poruku i želim da je prenesem svima koji budu slušali i gledali takmičenje“, poručila je Lena u razgovoru sa novinarima, i dodala: „Daću sve od sebe da se pokažem u najboljem svetlu. Budite uz mene i navijajte“, rekla je Lena na konferenciji.

Lena je otkrila da će se na evrovizijskoj sceni pojaviti sama u crvenoj haljini i da će tokom nastupa pokazivati znakove i pokušati da gledaocima prenese poruku koju pesma nosi.

Foto: RTS
Foto: RTS

Direktan prenos Dečje pesme Evrovizije, koju Radio-televizija Srbije ove godine realizuje sa produkcijskom kućom Intermedia Network, gledaoci mogu da prate u subotu, 21. novembra, od 19:30 na drugom programu RTS-a.

Podsetimo, muziku za Leninu pesmu napisala je Leontina Vukomanović, koja je zajedno sa Lenom napisala i tekst, dok joj je u pisanju teksta na engleskom pomogla Ivana Peters. Aranžman pesme je uradio Dušan Alagić, koji je uradio i instrumentalnu verziju pesme na klaviru.

OGAE Srbija Leni želi srećan put, puno sreće i što bolji plasman u Sofiji.