1

Mihai (možda) opet za Rumuniju

Nakon što smo načuli da Mihai Traistariu planira da dogodine opet nastupi na Pesmi Evrovizije i zabeleži još jedan odličan rezultat, rešili smo da ga kontaktiramo i vidimo kakvi su njegovi planovi i kako teku eventualne pripreme za rumunski nacionalni izbor.

Kako je Pesma Evrovizije promenila tvoj život od 2006. godine?

- Potpuno je promenila moj život. Putovao sam dosta, stvorio sam mnogo internacionalnih fanova… Sada puno pevam i na engleskom, španskom, italijanskom, francuskom. Imao sam dosta uspeha posle Pesme Evrovizije. Sada se moje pesme puštaju na mnogim radio stanicama širom Evrope.

2Na kraju si zauzeo 4. mesto 2006. godine. Da li je to ispunilo tvoja očekivanja?

- Bio sam zaista srećan posle glasanja :) Moja pesma Tornero se puštala na mnogim stanicama u Evropi i pre takmičenja i tako je pesma sama po sebi bila veliki hit.

Čuli smo glasine da planiraš da se vratiš na Pesmu Evrovizije dogodine. Da li je to tačno?

- Da! Radim vrlo naporno da nađem najbolju pesmu za moj glas. Svake godine primim pedesetak pesama od mnogih kompozitora širom Evrope ali niko od njih nije razumeo da je moj glas jako poseban. Zato želim posebnu pesmu. Ja sam do sada napisao 140 pesama, pa ću možda da pokušam da sam napišem najbolju pesmu.

Možeš li da nam kažeš kako teku tvoje pripreme?

- Prošle nedelje sam napisao dve pesme :) Pokušaću da napišem ukupno desetak pesama, posebno za Pesmu Evrovizije i odaberem dve (jednu brzu i i jednu baladu) i dam mojim fanovima da glasaju za najbolju.3

Da li misliš da možeš da pobediš na Pesmi Evrovizije jednog dana?

- Nadam se! Biće teško ali sve što mi je potrebno su dobra pesma, malo sreće i podrška evrovizijskih fanova :)

Koji su tvoji budući planovi u karijeri?

- Uskoro će izaći moja nova pesma „Zombie love“. Takođe, moj 14. album izlazi uskoro. Njegov naziv je „Change“ (Promena) zato što su se mnoge stvari vezane za mene promenile – moj izgled, moja muzika, moje razmišljanje…

OGAE Srbija ti se zahvaljuje na izdvojenom vremenu i želi puno sreće!

– Jedva čekam da se takmičim na Pesmi Evrovizije dogodine :) Hvala vam puno!