JESC 2015 logo

Večeras Dečija Pesma Evrovizije 2015.

Večeras se u glavnom gradu Bugarske, Sofiji, održava finale 13. takmičenja za Dečiju Pesmu Evrovizije.

Ove godine na Dečijoj Evroviziji nastupiće kandidati iz 17 zemalja, po prvi put nastupiće Australija i Irska, dok se na takmičenje vraćaju Albanija i Makedonija. Hrvatska, Kipar i Švedska posle prošlogodišnjih nastupa, odustale su od učešća na ovom prestižnom dečijem takmičenju. Ono što je najvažnije, među njima je i predstavnica Srbije, Lena Stamenković, sa kompozicijom „Lenina pesma“.

#
 
Zemlja
Izvođač
Pesma
1.SrbijaSrbijaLena StamenkovićLenina pesma
2.GruzijaGruzijaThe VirusGabede
3.SlovenijaSlovenijaLina KuduzovićPrva ljubezen
4.ItalijaItalijaChiara & MartinaViva
5.HolandijaHolandijaShalisaMillion Lights
6.AustralijaAustralijaBella PaigeMy Girls
7.IrskaIrskaAimee BanksRéalta na Mara
8.RusijaRusijaMikhail SmirnovMechta (Dream)
9.MakedonijaMakedonijaIvana Petkovska and Magdalena AleksovskaPletenka - Braid of Love
10.BelorusijaBelorusijaRuslan AslanovVolshebstvo (Magic)
11.JermenijaJermenijaMIKALove
12.UkrajinaUkrajinaAnna TrincherPochny z sebe
13.BugarskaBugarskaGabriela Yordanova & Ivan StoyanovColour of Hope
14.San MarinoSan MarinoKamilla IsmailovaMirror
15.MaltaMaltaDestiny ChukunyereNot My Soul
16.AlbanijaAlbanijaMishela RapoDambaje
17.Crna GoraCrna GoraJana MirkovićOluja

Pobednika Dečije Pesme Evrovizije 2015. odlučiće glasovi publike i žirija u odnosu 50%:50%. Arena Armeec je mesto dešavanja koja će biti popunjena do poslednjeg mesta, te se očekuje oko 7.000 gledalaca.

Takmičenje za Dečiju Pesmu Evrovizije možete pratiti na RTS2 i RTS Satelitskom programu od 19:30 po srednjeevropskom vremenu, ili online preko zvaničnog YouTube kanala Dečije Pesme Evrovizije, odnosno putem plejera na zvaničnom sajtu.

Radio i TV izveštači doputovali su u Bugarsku tokom prošle nedelje, a među novinarima iz Evropskih zemalja, takmičenje će uživo pratiti i izveštači iz Singapura, Sjedinjenih Država i Novog Zelanda. Komentator prenosa na RTS-u je urednik muzičke redakcije RTS-a, Silvana Grujić, dok će šou na zvaničnom sajtu komentarisati Luke Fisher i Ivan Ivanov, predstavnik Bugarske na ovog takmičenju 2011. godine.

Na takmičenju za Dečiju Pesmu Evrovizije 2014. pobedu je odneo Italijan Vincenzo Cantiello sa pesmom „Tu primo grande amore“, pogledajte nastup prošlogodišnjeg pobednika:

Kako da glasate za Lenu iz inostranstva?

Lena Stamenković, predstavnica Srbije, nastupa pod rednim brojem 1. Ukoliko živite u inostranstvu, u programu uživo prebacite na program vašeg lokalnog emitera i pogledajte kako možete da podržite Lenu i tim Srbije. Poželjno je da gledate prenos kako biste znali kada glasanje počne, a to će biti nakon izvođenja poslednje takmičarske kompozicije. Glasanje će trajati 15 minuta, a za Lenu možete da glasate iz svih zemalja učesnica, osim iz Australije i San Marina gde će samo žiri glasati, i naravno Srbije, jer ne možemo da glasamo za svoju zemlju.

Pogledajte spisak kanala na kojima možete pratiti prenos zajedno sa lokalnim vremenom, te brojeve telefona na koje možete da glasate za Srbiju i Lenu! Kliknite na slike za uvećan prikaz.

JESC2015_Lena_voting

Spisak tv kanala sa vremenom početka šoua

Brojevi telefona za glasanje

 Gledaoci iz Srbije mogu da glasaju za takmičare iz drugih zemalja slanjem SMS-a sa rednim brojem pesme na broj 1551.

U iščekivanju večerašnjeg finala, pogledajte delić atmosfere sa Lenine druge generalne probe: