spain2016

Upoznajte učesnike španskog nacionalnog izbora

Danas je španski nacionalni emiter objavio kojih će se šest izvođača boriti za kartu za Stokholm. Takođe, otkriveno je da će specijalna emisija, u kojoj će predstavnik biti izabran, najverovatnije biti održana već u januaru, a da će pesme biti prezentovane javnosti i pre same emisije.

Xuso Jones je postao popularan nakon što se pojavio u reklami za jedan lanac restorana brze hrane, a naročito nakon što je ove godine učestvovao u talent programu The Voice. Izjavio je da je njegova pesma sa dens ritmovima, puna emocija i da su je komponovali Šveđani Peter Bostrom i Andreas Ohrn.

Salvador Beltran, od milja zvani Salva ima dva albuma iza sebe, ali je među odabranom šestorkom najmanje poznat španskoj publici. On je svoju pesmu opisao kao mešavinu španskih i brazilskih ritmova.

Maverick je treći momak koji će učestvovati u nacionalnom izboru. I on je učestvovao u šou programu The Voice. Njegov trener je bila Laura Pausini, a jedan od autora njegove pesme je Huan Magan koji je uradio remikse za mnoge velike zvezde poput Šakire, Enrikea Iglesijasa i Neli Furtado.

Maria Isabel je pobednica drugog izdanja dečjeg Evrosonga, 2004. godine. Ostaće upamćena kao najmlađi pobednik ikada pošto je tada imala samo 9 godina, a sada je najniža granica za učešće dece 10 godina. Ona je do sada objavila čak šest albuma

Druga među devojkama je Electric Nana. Ona je novajlija na španskoj muzičkoj sceni. Njen stil ide u pravcu indi popa i folka.

Šesta učesnica je Barei. Kada je pre tri godine objavila prvu pesmu, mnogi su videli potencijal u njoj i rekli da može daleko da dogura. Barei je za svoju pesmu rekla da je puna modernih elektro pop zvukova.

U išćekivanju evrovizijskih, poslušajte neke pesme ovih šest izvođača.
Koga bi od njih voleli da vidite kao sledećeg predstavnike ove mediteranske zemlje?