Amir (Foto: Renaud Corlouer)
Amir (Foto: Renaud Corlouer)

Amir predstavlja Francusku

Već nekoliko dana se spekulisalo kako je Amir predstavnik Francuske na Evrovizije, jer je ta informacija obelodanjena na francuskom komercijalnom tv kanalu D8. Kanal France 2, koji je i ove godine zadužen za Pesmu Evrovizije nije se oglašavao sve do danas, kada je te glasine potvrdio na svojoj facebook strani, kao i putem zvaničnog evrovizijskog sajta eurovision.tv. Amir će u Stokholmu izvesti svoj singl J’ai cherché (Tražio sam). Autori pesme su Amir, Nazim Khaled i Johan Errami, a izdata je pod brendom Warner Music Francuska.

Kako je u prethodnom periodu putem tvitera bilo objavljeno par nagoveštaja o izvođaču, a među njima se našla i slika šminkernice, pretpostavljalo se da radi o ženskom izvođaču, što se ispostavilo kao greška. Deo pesme, tačnije refren, biće izveden na engleskom jeziku. Amir će svoju pesmu prvi put uživo izvesti 12. marta u šouu The DiCaire Show na kanalu France 2.

Amir Hadad (puno ime Laurent Amir Khlifa Khedider Haddad), rođen 1984. godine u predgrađu Pariza, imigrirao je 1992. u Izrael, kao osmogodišnjak, gde se nastanio u Tel Avivu. U detinjstvu je pevao u sinagogi i na raznim društvenim događajima. Odslužio je vojni rok u izraelskim odbrambenim snagama, a potom završio studije stomatologije na Hebrejskom univerzitetu u Jerusalimu. Profesionalnu karijeru pevača započeo je sa 29 godina. Ipak, i pre toga okušao se u talent emisijama. 2006. je učestvovao u četvrtoj sezoni izraelskog šoua Kokhav Nolad (Zvezda je rođena), a 2014. godine učestvovao je u trećoj sezoni francuskog The Voice-a gde je stigao do finala zauzevši 3. mesto. Njegov topao mediteranski glas nosi emocije iz različitih kultura. Svoje mesto našao je na drugom izdanju albuma „Forever Gentlemen“ u izdanju TF1 Musique, na kom je zajedno sa pevačicom Kamil Lou izveo Le soleil de ma vie (Ti si sunce mog života), obradu starog hita Stivija Vondera. Iza sebe ima objavljen album „Vayehi“ sa 14 pesama na hebrejskom jeziku (možete ga preslušati klikom OVDE), dok se njegov prvi album na francuskom očekuje 29. aprila.

Amir obećava da će prevazići sebe i učiniti da se Francuzi ponose njihovim nastupom. Da li mislite da će uspeti da vrati Francusku na stari put slave ili bar ostvari prvi top 10 plasman još od 2009. godine, procenite sami i podelite vaša mišljenja sa nama. Još kao dete maštao je o nastupu na sceni i oduvek je imao ambicije da postane umetnik.

Kao članica velike petorke, Francuska će nastupiti direktno u velikom finalu, 14. maja.

Poslušajte J’ai cherché!

Izvor
  • eurovision.tv