Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

Dalal i Deen 19. februara predstavljaju pesmu za Evrosong

Premijera pesme predstavnice Bosne i Hercegovine koju izvode Dalal Midhat, Fuad Backović Deen, Jasmin Fazlić Jala i Ana Rucner, zakazana je za 19. februar u 20:10, kada će gledaoci BHRT-a, kao i fanovi Pesme Evrovizije putem zvaničnog sajta eurovision.tv, moći da prate prenos svečanosti iz sarajevske Većnice.

Ekipa BHRT-a na čelu sa šeficom bosanskohercegovačke evrovizijske delegacije, Lejlom Babović i glavnim rediteljem BHT1 Vedadom Hodžićem zajedno sa Dalal, Deenom i Jalom, večeras je posetila Većnicu. U ovom najvećem i najreprezentativnijem objektu iz austrougarskog perioda zahvaljujući partnerstvu sa gradom Sarajevom premijerno će biti izvedena njihova pesma kojom će se u maju predstaviti pred evropskom publikom.

Pod rediteljskom palicom Vedada Hodžića, vredna ekipa već je krenula sa probama za šou.

„Svesni smo interesa koji ovo takmičenje izaziva, a posebno sada, s obzirom da nas veoma dugo nije bilo na Evrosongu. Drago nam je da se taj datum bliži i nadam se da ćemo ispuniti očekivanja“, rekla je PR, Maja Miralem.

Podsetimo, Deen je ranije obećao kako će BiH imati sjajnu pjesmu, svetski nastup, te da će njihovi predstavnici izgledati fenomenalno. Bosna i Hercegovina nastupiće 10. maja u prvoj polufinalnoj večeri 61. takmičenja za Pesmu Evrovizije.

Izvor