Foto: BHRT
Foto: BHRT

Dalal i Deen predstavili pesmu „Ljubav je“

Večeras je u sarajevskoj Vijećnici predstavljena kompozicija „Ljubav je“ sa kojom će Dalal Midhat Talakić, Fuad Backović Deen zajedno sa Anom RucnerJasminom Fazlićem Džalom predstaviti Bosnu i Hercegovinu na 61. izdanju takmičenja za Pesmu Evrovizije. Autor muzike je Almir Ajanović, dok su tekst napisali Almir i Jasmin Fazlić. Pesma je snimljena na više jezika, a mastering je urađen u Švedskoj.

Voditelj BH Eurosong šoua bila je Maja Miralem. Na početku ove specijalne emisije BHRT je proveo gledaoce kroz istoriju Pesme Evrovizije, ali i podsetio ih na ranija učešća Bosne i Hercegovine na ovom prestižnom muzičkom takmičenju. Almir Ajanović je rekao da je ljubav nešto što pokreće svet, njegova stalna inspiracija, te neiscrpna tema. Dodao je da smatra da je ovo njegova možda i najbolja pesma u kojoj su spojili pet-šest žanrova muzike koji su naizgled nespojivi. Smatra da imaju konceptualno dobar paket dostojan pobede na Evrosongu. Pesma je nastala jednog jutra, bukvalno za 5 minuta, i prvobitno je bila namenjena Dalal, ali su naknadno odlučili da joj se Deen i reper Jala pridruže. O bosanskim predstavnicama, kao i njihovim školskim danima, pričali su njihove kolege i prijatelji, između ostalih i članovi grupe Seven Up u kojoj je Deen počeo da peva kao 14-godišnjak.

Članovi Seven Up-a, iako više ne postoje kao bend, okupili su se ovom prilikom i u Vijećnici izveli pesmu „Kad ti čujem glas“.  Potom je solo nastupila violončelistkinja Ana Rucner pokazavši svoje umeće na njenom omiljenom instrumentu.

Specijalna gošća šoua bila je i Marija Šerifović, pobednica Pesme Evrovizije 2007. koja je otpevala „Molitvu“, a voditeljka je pozvala gledaoce na njen koncert koji će održati 18. marta u sarajevskoj Zetri.  Zatim je Nina Badrić otpevala „Nebo“ sa kojim se takmičila na Evrosongu 2012. u Bakuu, dok je Maya Sar, predstavnica BiH iste godine izvela „Korake ti znam“.

Konačno pred sam kraj šoua, čuli smo evrovizijsku pesmu „Ljubav je“ koja obiluje zanimljivim etno pop zvucima, sa rep deonicom pred kraj pesme. Iako je prvobitno najavljena kao članica tima, došlo je do konceptualnog razlaza sa Zuzi Zu, pa će prateči vokali na sceni u Stokholmu biti Elma Selimović koja je bila prateći vokal za BiH 2009. i 2010, i Ivana Guja sa Pala. U studijskoj verziji pesme, prateće vokale u refrenu peva Aleksandra Kovač. Prema rečima Lejle Babović, šefice bosanskohercegovačke delegacije, pesma če biti izvedena na jezicima naroda Bosne i Hercegovine.

Studijsku verziju pesme u MP3 i WAV formatu, kao i snimak iz šoua možete preuzeti na veb-sajtu BHRT ili sa ftp servera na sledećoj adresi:

Adresa: 195.222.58.209
Username: eurosong
Password: eurosong2016

„Ljubav je“
tekst: Almir Ajanović i Jasmin Fazlić Jala

Trebat će mi tvoje tijelo
Kad oči zatvorim
Oko mene sve je bijelo
Čak i sivi zidovi

Nemam kome da se vratim
Samo tebi vjerujem
Dugove ću sve da platim
Na ljubav se zaklinjem

Refren.
Ljubav je začarani krug
Svako dođe na svoj red
Svako plati svoj dug
Ljubav je sve što imamo
Svako bira svoj grijeh
Jedno drugom praštamo
Praštamo

Tako trebam tvoje tijelo
Kad oči zatvorim
Srce se u tebe klelo
Kako da ti oprostim
Nemam kome da se vratim
Samo tebi vjerujem
Dugove ću sve da platim
Na ljubav se zaklinjem

‘Mjesto kapetan da budem bir’o sam da budem pirat
‘mjesto sretan da budem bir’o sam tugu u inat
Moja priča je rulet, ulažem ne znam kasirat
Njenim očima uklet više se ne znam nasmijat
pa me mami toplinama nakon čaše-dv’je vina
Al’ ona nije ta što će mi sutra roditi sina
Opet nijedna ne zna me tako magično dirat
Opet tragično pijan jer đavo ne da mi mira

Refren.
Ljubav je začarani krug
Svako dođe na svoj red
Svako plati svoj dug
Ljubav je sve što imamo
Svako bira svoj grijeh
Jedno drugom praštamo
Praštamo

Spot za pjesmu „Ljubav je“ uskoro će biti završen, a video će raditi Arnej Misirlić i Haris Dubica. Bosna i Hercegovina nastupiće u drugoj polovini prvog polufinala Evrosonga, 10. maja.

Izvor
  • Link ka studijskoj verziji pesme © BHRT